דלג על Banners
Banners
טחנות ישראליות
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

המתכון שאני הכי מצפה לו בגיליון המבוקשים של "על השולחן":
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

לראשונה - מועדון שמן זית ישראלי ביוזמת על השולחן

Bookmark and Share
לראשונה - מועדון שמן זית ישראלי ביוזמת על השולחן (הגדל)

אם משפחה ממוצעת תשתמש בכל חודש בליטר של שמן זית ישראלי אמיתי, היא תציל בשנה ארבעה עצי זית! בצריכת שמן זית ישראלי, אנחנו משיגים שלוש מטרות:

 

+ שמן זית בריא ואמיתי עם כתובת מאחוריו

+קידום של חקלאות בת קיימא באזורים קשים לגידול

+ קידום חקלאים שמוכרים לנו שמן זית מפרי אדמתם

 

המרכז הגסטרונומי על השולחן מקים את "מועדון שמן הזית הישראלי". במועדון חברים אך ורק יצרנים של שמן זית ישראלי, המייצרים את השמן מזיתים שהם גידלו. מטרת המועדון היא חיבור בין היצרנים הקטנים לבין הצרכנים. כך יזכו הצרכנים בשמני זית איכותיים ועם זאת, גם יתמכו ביצרנים הקטנים של שמני הזית האיכותיים בישראל. 

 

 

שוק של זיופים

מערכת על השולחן החליטה להקים את המועדון נוכח הכאוס ששורר בשוק שמני הזית בישראל ובעולם. מכתבה שתתפרסם בגיליון אוקטובר של על השולחן, עולה כי מידת הזיופים של שמני זית היא הגדולה ביותר בכל הזמנים. ההערכה היא שיותר ממחצית שמני הזית הנמכרים הם מזויפים או שיש בהם מידה כזו או אחרת של גניבת דעת. למעשה, כמעט בלתי אפשרי להגיע לסופר ולמצוא בו שמן שהוא בבטחה שמן זית ישראלי. לפעמים הוא לא ישראלי, לפעמים הוא לא שמן זית ולפעמים הוא שניהם. ניסיונות לצרף לשמן תווי איכות למיניהם לא צלחו.

 

הנפגע העיקרי מול מבול הזיופים הוא הצרכן שרוצה להשתמש בשמן זית איכותי ומקבל בדרך כלל שמן שזהותו לא ברורה. אבל בגלל המצב הזה נפגעים גם היצרנים הקטנים והאיכותיים של שמן זית רבים מהם פורשים מן הענף ומאות דונמים של עצי זית כבר נעקרו בישראל. מדובר בבעיה עולמית – מצד אחד עלייה בביקוש לשמן זית, ומצד שני – ירידה באיכויות וזיופים, לצד משבר בענף. מספר מגדל מן הדרום: "אני הולך לסופר ורואה שמני זית במחירים שהם פחות ממה שעולה לי לייצר את השמן שלי. זה שמן זית? איך זה יכול להיות."

 

משום כך הוקמו במדינות רבות, המייצרות שמני  זית, ארגוני מגדלים, שנועדו לסייע לחקלאים האיכותיים. נוכח העובדה שבפועל  נתון ענף הזית בישראל במשבר קשה,  החליטה מערכת על השולחן להירתם למשימה. 

 

 

ראשון המסיק

המועדון מוקם על בסיס ערבות הדדית של המשתתפים בו. תו איכות והבטחה משותפת ליצירת שמן זית כתית מעולה הינם הבסיס להבטחה לצרכן. הייצרנים מודעים לכך שלכל אחד מחברי המועדון אחריות אישית לקידומו והצלחתו של המועדון ולכך שכל מעידה באיכות  תפגום במוניטין של כולם. לכן  נבחרו יצרנים קטנים ובינוניים שמגדלים את הזיתים בעצמם, ונבחנים בזכות טעמו המשובח של שמן הזית שלהם. 

 

מועדון שמן הזית יקיים את כנס "ראשון למסיק", החוגג את שמן הזית הראשון לעונה, ב- 10 בדצמבר (חנוכה), בשוק הנמל בנמל תל אביב. באירוע יתארחו מסעדנים ואנשי קולינריה מובילים במחווה לתעשיית שמן הזית הישראלית. המקומית. במקביל, יתקיים ברחבת השוק יריד שמני זית. 

 

בהמשך השנה מתוכננות מגוון פעילויות שיקדמו הקשר בין הצרכן למגדלים, ביניהם קידום ביקורים של צרכנים אצל המגדלים תוך הדגשת ייחודם; מבצעים ממוקדים לחגים ואירועים לקידום הצד הגסטרונומי של שמן הזית.

 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק של מועדון שמן הזית הישראלי

 

לחשיפה ראשונה של המועדון

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

מבזקים נוספים

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
לומדים לצלם אוכל
סדנת צילום עם לימור תירוש
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
לא מוקדם מדי להתכונן לחג
כל המתכונים לראש השנה בעמוד אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
ביקורת - cartrasher, פורום ביקורת מסעדות
מעדיפה את המסעדה הזאת - ReutYaakov, פורום ביקורת מסעדות
מסכים - nandro, פורום עוגות מעוצבות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
קמילה ספטמבר
כרמל דיירקט ספטמבר
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel