דלג על Banners
Banners
ספר דיגיטלי במתנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

אחרי החגים כבר פה. חזרתם לבשל בריא?
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

ארגז החודש של אפריל

Bookmark and Share
10/04/2012
ארגז החודש של אפריל

לבן להתחלה, אדום ואלגנטי למנה העיקרית ומשהו מתוק לקינוח. בין לבין שותלים הפתעות, שיתבלו את האווירה ויוסיפו עניין. כך מרכיבים תפריט יין לארוחת ליל הסדר

פותחים את הערב
פלם › פלם בלאנק 2011 › 79 שקל
מי שחשב, כמונו, שקשה לייצר יינות לבנים ראויים בישראל יכול ללמוד דבר או שניים מבציר 2011. הפלם בלאנק הוא הראשון ברשימה של הצלחות שנפגוש הקיץ. בערך חצי-חצי סוביניון לבן ושרדונה וללא טיפת זמן חבית, 12% אלכוהול בלבד, אך עם עושר של פרי, עשבוניות מקסימה ומרירות מחמיאה בסיום הארוך. בהחלט מגיע לנו לפתוח את הערב הארוך בשנה עם יין כזה מרענן ואיכותי.

מה נשתנה הלילה הזה?
בנימינה › קריניאן רזרב 2010 › 89 שקל
הכוס השנייה בליל הסדר מיועדת לעורר פליאה בקרב הילדים. ואכן מי שעדיין מזהה קריניאן עם יינות פושטיים יופתע מאוד מהבקבוק הזה. הוא מייצג היטב את היופי הפשוט והאלגנטי של הקריניאן הישראלי החדש — פרי בשל עם עץ ברקע, בשרניות מרומזת ו”קיק” אפל ומסתורי של הזן, שנותן לו עוד קצת נוכחות. אגב, יחד עם הקריניאן הזה יצא גם קברנה רזרב מרשים מבציר 2009, שמספק עדות נוספת לשינויים החיוביים שעוברים על “בנימינה”.

נו, הגענו כבר לאוכל?
מרגלית › קברנה סוביניון 2010 › 165 שקל
עד לפני כמה שנים יקב מרגלית היה ילד הפרא, שייצר יין בסגנון קליפורני קלאסי — מרוכז, עשיר ומפוצץ פרי. אסף מרגלית, בנו של מייסד היקב, התחיל משהו אחר — יין אלגנטי ומאופק, שמשתלב יותר עם אוכל. בציר 2010, שנערך מוקדם יחסית, בנוי בול על הסגנון הזה ומצליח לשמור על מבנה, פירותיות, תיבול ועניין בלי  לפרק
את הפה בטאנינים או בעוצמות מטורפות. קינג קברנה.

יין למנה עיקרית
אסף › סילבר 4 העונות 2009 › 90 שקל
לקראת חג הפסח, בשקט ובצניעות, פותח יקב אסף מקדמת צבי שברמת הגולן את חוות היין המרשימה שלו מול הכניסה למפל ג’ילבון. כשתבקרו שם, אל תפספסו את הבלנד הזה, 85% פינוטאז’ עם קברנה סוביניון ופרנק וטיפת סירה. העץ טיפה בחזית, ולכן בזמן קריאת ההגדה כדאי לתת לו להתאוורר קצת בדקנטר. כשתגיעו אליו, מתישהו באזור המנה העיקרית, תוכלו להרגיש טעמי פרי ברורים ונעימים ותמהיל זנים שמייצר טעמים וניחוחות השונים במשהו מהקברנה והמרלו המוכרים. טעים, אחר, ידידותי לאוכל.

רגע לפני הקינוח
ססלוב › אביב מריאז’ 2010 › 89 שקל
יקב ססלוב הפך כשר מבציר 2010, ואולי כחלק מהארגון מחדש השתנו גם התוויות של סדרת אביב. העיצוב הכבד הלך לעולמו ובמקומו הופקו תוויות מקסימות של ציפורים, שעושות חשק לשתות את היין ולקנות עוד כמה בקבוקים כדי לתת במתנה. חלק מיינות הסדרה עדיין “עציים”, אבל המריאז’ מציג שילוב יפה של פרי וטעמי חבית לצד טאנינים מעט נוקשים, שמאותתים לנו לחדרר כשעה לפני השתייה (או להמתין עד הסתיו). אביב הגיע, ססלוב בא.

שותים בשלוקים קטנים
יקבי רמת הגולן › ירדן T², בציר 2008 › מאה תשעים שקל
יין קינוח בסגנון פורט, השני בישראל שעשוי כולו מזנים פורטוגזיים. אם יש לכם עוד מקום אחרי ארוחת הסדר, זהו הרגע לשלוף את המתוק-אדום-מרוכז הזה, שעושה את הופעת הבכורה שלו ביקבי רמת הגולן. אפשר להגיש בכוס קטנה, רק בשביל הטעם הטוב, ליד קינוח שוקולדי או מגש גבינות קשות. היות שמדובר ביין קינוח מחוזק אפשר לשמור את הבקבוק כמה ימים לאחר הפתיחה, כך שאת הכוס השישית תוכלו להמשיך וללגום גם למחרת ואולי גם בשמיני של פסח. פינוק מסוג שונה.

 

 

מיכל וולף התוודתה על חיבתה ליין קידוש מתוק, סיפרה שבארוחות שישי משאירים את הכוס קידוש לידה, ודיווחה על התחביב של בעלה, שאוסף עבורה יינות פטישים מכל הסוגים. בזכות כל אלה, היא הזוכה בארגז החודש של אפריל. את תשובתה המפורטת של מיכל, ותשובות נוספות, תוכלו לראות בעמוד "על השולחן" בפייסבוק. ברכות למיכל! נתראה בארגז החודש של מאי.

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

טעימות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חדש על מדך הספרים הדיגיטלי
"אוצר מאכלי העדות" מבית על השולחן במהדורה לטאבלטים וסמארטפונים
המתכון שיטיס אתכם לאיטליה!
הזדמנות אחרונה לשלוח מתכון על פי כללי הדיאטה הים תיכונית ולטוס לאיטליה
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
בואו לעבוד איתנו!
ל"על השולחן" דרוש\ה איש \ אשת טלמרקטינג לחצי משרה
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
יש יותר טובות - ValeriaLutsky, פורום ביקורת מסעדות
וואוו, נראה מעולה - Mirit_dan29, פורום אוכל ומתכונים
רטרו פנקייק בר - Mirit_dan29, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel