דלג על Banners
Banners
חול 2
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

מבשלים עכשיו: אוכל טעים לאמצע השבוע
Bookmark and Share
מאת רות אוליבר | צילום דניאל לילה | מתוך גיליון 197

אוכל טעים לאמצע השבוע - קל ומהיר הכנה - חומרי גלם זמינים

שיפודי שייטל ובייבי תפוחי אדמה
› ארוחה על שיפוד
› רושם בדקה


חומרים ל-12 שיפודים (6-4 מנות):
1 ק”ג שייטל בקר טרי חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
24 תפוחי אדמה זעירים
12 עגבניות שרי
למרינדה:
1 לימון קלוף חתוך לקוביות
1/2 כוס שמן זית
3 גבעולי רוזמרין
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

+ משרים שיפודי במבוק במים למשך כמה שעות.
+ מערבבים לימון עם שמן זית, עלי רוזמרין מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות השייטל. מערבבים היטב ומשאירים במרינדה כשעה לספיגת טעמים.
+ מבשלים תפוחי אדמה כ-10 דקות במים, עד שמתרככים. מקררים.
+ מוסיפים את תפוחי האדמה והעגבניות למרינדה, מערבבים ומניחים לעוד חצי שעה.
+ משפדים קובייה בשר, תפוח אדמה, עגבנייה ושוב באותו סדר. מכינים את כל השיפודים בצורה דומה.
+ מחממים מנגל, גריל של תנור, פלאנצ’ה או מחבת גריל.
+ צולים את השיפודים 3-2 דקות מכל צד ומגישים מיד.


סלט עוף תאילנדי
› ירקות טריים ופריכים עם נתחי עוף חמים
› עוד סלט מוקפץ לאוסף

חומרים ל-2 מנות:

1 פרפר חזה עוף נקי מעצמות חצוי וחתוך לרצועות
2 כפות שמן תירס
למרינדה:
2 כפות ג’ינג’ר טרי מגורר
2 כפות שום טרי קצוץ דק
2 כפות מירין
1 כף סוכר
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
להגשה:
100 גרם אטריות אורז מרובעות, שהושרו במים רותחים עד לריכוך
1 פלפל אדום או צהוב חתוך לרצועות
1 בצל אדום חתוך לרצועות
1 חופן אצות ווקאמה
עלים מ-3 גבעולי כוסברה

+ משרים את העוף במרינדה: מערבבים בשקית ג’ינג’ר, שום, מירין, סוכר, סויה ושמן שומשום.
+ מכניסים את העוף לתוך שקית המרינדה ומערבבים היטב. מכניסים למקרר לשעה (אפשר להכין לילה קודם עד שלב זה).
+ מטגנים: מחממים מחבת. יוצקים פנימה את כל תכולת השקית ומטגנים כ-5 דקות, או עד שהבשר לבן ועשוי. מוציאים את העוף לצלחת ומצננים.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מסדרים ערמה של ריבועי אורז ועליהם רצועות עוף, פלפל, בצל, ווקאמה וכוסברה. יוצקים מעל את הרוטב מהמחבת ומגישים מיד.


סלמון בציפוי פיסטוק פריך ברוטב סאקה
› מנת סלמון מנצחת
› פריכות שקשה לעמוד בפניה

חומרים ל-4 מנות:

4 נתחי סלמון (150 גרם כ”א) עם העור
4 כפות שמן זית
2 קישואים צעירים וטריים פרוסים דק בעזרת קולפן
 לציפוי:
50 גרם פיסטוקים קצוצים דק
1 כף זרעי כוסברה
1 כף זרעי כמון
1/2 כפית קארי
לרוטב:
1 כוס סאקה
2 כפות דבש
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס יין אדום
2 כפות רוטב סויה
1 כף חרדל
2 כפות שמן שומשום

+ מכינים את הרוטב: מביאים את חומרי הרוטב לרתיחה בסיר תוך כדי ערבוב. מבשלים ומצמצמים כ-5 דקות עד להסמכה קלה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מצפים ומטגנים את הדג: מערבבים את חומרי הציפוי וטובלים בהם את הדג (החלק ללא העור). + מחממים שמן במחבת, ומניחים את הסלמון כשצד העור על המחבת. מטגנים 3 דקות, הופכים לדקה ומניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה.
+ אופים ומגישים: מעבירים את הדג לתבנית, מניחים עליו רצועות קישוא ואופים כ-4 דקות. מגישים עם הרוטב.

מתכונים נוספים מתוך הכתבה:
קרפאצ’ו קישואים ומוצרלה
אורז ירוק עם בשר
גלילי פטריות ושקדים

מבשלים עכשיו: אורז מקסיקני וקציצות בשר
 
 
הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
שאלה לעניין פולנטה - bil13@walla.co.il, פורום אוכל ומתכונים
שאלה לעניין פולנטה - bil13@walla.co.il, פורום אוכל ומתכונים
שאלה לעניין פולנטה - bil13@walla.co.il, פורום אוכל ומתכונים
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel