דלג על Banners
Banners
מבצע ליידי ארקוס
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

מבשלים עכשיו: אוכל טעים לאמצע השבוע
Bookmark and Share
מאת רות אוליבר | צילום דניאל לילה | מתוך גיליון 197

אוכל טעים לאמצע השבוע - קל ומהיר הכנה - חומרי גלם זמינים

שיפודי שייטל ובייבי תפוחי אדמה
› ארוחה על שיפוד
› רושם בדקה


חומרים ל-12 שיפודים (6-4 מנות):
1 ק”ג שייטל בקר טרי חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
24 תפוחי אדמה זעירים
12 עגבניות שרי
למרינדה:
1 לימון קלוף חתוך לקוביות
1/2 כוס שמן זית
3 גבעולי רוזמרין
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

+ משרים שיפודי במבוק במים למשך כמה שעות.
+ מערבבים לימון עם שמן זית, עלי רוזמרין מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות השייטל. מערבבים היטב ומשאירים במרינדה כשעה לספיגת טעמים.
+ מבשלים תפוחי אדמה כ-10 דקות במים, עד שמתרככים. מקררים.
+ מוסיפים את תפוחי האדמה והעגבניות למרינדה, מערבבים ומניחים לעוד חצי שעה.
+ משפדים קובייה בשר, תפוח אדמה, עגבנייה ושוב באותו סדר. מכינים את כל השיפודים בצורה דומה.
+ מחממים מנגל, גריל של תנור, פלאנצ’ה או מחבת גריל.
+ צולים את השיפודים 3-2 דקות מכל צד ומגישים מיד.


סלט עוף תאילנדי
› ירקות טריים ופריכים עם נתחי עוף חמים
› עוד סלט מוקפץ לאוסף

חומרים ל-2 מנות:

1 פרפר חזה עוף נקי מעצמות חצוי וחתוך לרצועות
2 כפות שמן תירס
למרינדה:
2 כפות ג’ינג’ר טרי מגורר
2 כפות שום טרי קצוץ דק
2 כפות מירין
1 כף סוכר
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
להגשה:
100 גרם אטריות אורז מרובעות, שהושרו במים רותחים עד לריכוך
1 פלפל אדום או צהוב חתוך לרצועות
1 בצל אדום חתוך לרצועות
1 חופן אצות ווקאמה
עלים מ-3 גבעולי כוסברה

+ משרים את העוף במרינדה: מערבבים בשקית ג’ינג’ר, שום, מירין, סוכר, סויה ושמן שומשום.
+ מכניסים את העוף לתוך שקית המרינדה ומערבבים היטב. מכניסים למקרר לשעה (אפשר להכין לילה קודם עד שלב זה).
+ מטגנים: מחממים מחבת. יוצקים פנימה את כל תכולת השקית ומטגנים כ-5 דקות, או עד שהבשר לבן ועשוי. מוציאים את העוף לצלחת ומצננים.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מסדרים ערמה של ריבועי אורז ועליהם רצועות עוף, פלפל, בצל, ווקאמה וכוסברה. יוצקים מעל את הרוטב מהמחבת ומגישים מיד.


סלמון בציפוי פיסטוק פריך ברוטב סאקה
› מנת סלמון מנצחת
› פריכות שקשה לעמוד בפניה

חומרים ל-4 מנות:

4 נתחי סלמון (150 גרם כ”א) עם העור
4 כפות שמן זית
2 קישואים צעירים וטריים פרוסים דק בעזרת קולפן
 לציפוי:
50 גרם פיסטוקים קצוצים דק
1 כף זרעי כוסברה
1 כף זרעי כמון
1/2 כפית קארי
לרוטב:
1 כוס סאקה
2 כפות דבש
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס יין אדום
2 כפות רוטב סויה
1 כף חרדל
2 כפות שמן שומשום

+ מכינים את הרוטב: מביאים את חומרי הרוטב לרתיחה בסיר תוך כדי ערבוב. מבשלים ומצמצמים כ-5 דקות עד להסמכה קלה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מצפים ומטגנים את הדג: מערבבים את חומרי הציפוי וטובלים בהם את הדג (החלק ללא העור). + מחממים שמן במחבת, ומניחים את הסלמון כשצד העור על המחבת. מטגנים 3 דקות, הופכים לדקה ומניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה.
+ אופים ומגישים: מעבירים את הדג לתבנית, מניחים עליו רצועות קישוא ואופים כ-4 דקות. מגישים עם הרוטב.

מתכונים נוספים מתוך הכתבה:
קרפאצ’ו קישואים ומוצרלה
אורז ירוק עם בשר
גלילי פטריות ושקדים

מבשלים עכשיו: אורז מקסיקני וקציצות בשר
הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
סדנאות מומלצות - רמי, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
הסדנאות שאני אוהבת - דינה, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
התלבטות בקניית רתכת - gadi, לוח מוצרים חדשים
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel