דלג על Banners
Banners
מבצע חול
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

3 דרכים לצלות עוף בקוקי

Bookmark and Share
14/07/2011
הגדל

מכניסים את העוף והתבלינים לשקית קוקי, נותנים ניעור קטן - ולתנור. אחרי שעה וקצת מתקבל עוף שחום, פריך ועסיסי במינימום התעסקות ולכלוך. מה שותים ליד מנות עוף? לחצו כאן

 

צולים בקוקי
למרות ההשמצות שדבקו בגאדג'ט הוותיק אנחנו מאמינים שהסבתות והאמהות שלנו לא טעו. זה נוח, זמין ומפיק טעמים של בית שקשה לחקות. בשקית הקוקי העוף מתבשל בתנאים אופטימליים ללא סכנת הייבוש האורבת לו לרוב בתנור. מתקבל עוף עסיסי אך שחום ופריך מבחוץ. ועוד יתרון: אין לכלוך.

השיטה
מניחים את הנתחים בשקית עם חומרי התיבול, סוגרים בעזרת החבקים שבאריזה או קושרים בחוט ומנערים היטב לפיזור אחיד.
מניחים בתבנית ומחוררים את השקית בכמה מקומות.

אופים
כשעה ורבע ב-180 מעלות או במשך 45 דקות בלבד ב-220 מעלות.

רוטב-פטנט
יוצקים את נוזלי הצלייה שנותרו למחבת, מוסיפים יין ומצמצמים בחצי.

 

עוף עם חרדל, תפוזים ודבש

חרדל דיז'ון נותן לעוף טעמים עמוקים במיוחד, התפוזים והדבש מוסיפים צבע שחום ומעורר תיאבון.

4-3 מנות | 5 דק' הכנה | שעה ורבע אפייה
3 כרעי עוף חצויות
3 כפות שמן זית
2 כפות תרכיז תפוזים קפוא
1 כף חרדל דיז'ון (מומלץ חריף)
1 כף דבש
4 כפות רוטב סויה
2 שיני שום כתושות

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים את חלקי העוף בקערה עם שאר החומרים. מעבירים לשקית קוקי, קושרים ומניחים בתבנית. מחוררים את השקית בכמה מקומות.
+ אופים כשעה ורבע עד שהעוף זהוב.

גיוון:

ממירים את תרכיז התפוזים בריבת תפוזים.

 

 

עוף עם עשבי תיבול

עשבי התיבול והלימון מעניקים לעוף טעמים ים תיכוניים מובהקים.

4-3 מנות | 5 דק' הכנה | שעה ורבע אפייה
3 כרעי עוף חצויות
3 כפות שמן זית
75 מ"ל (5 כפות) יין לבן יבש
1 גבעול רוזמרין
1 גבעול אורגנו
2 גבעולי תימין
4 שיני שום שלמות
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 לימון פרוס בעובי 3-2 מ"מ

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים את חלקי העוף בקערה עם שאר החומרים. מעבירים לשקית קוקי, קושרים ומניחים בתבנית. מחוררים את השקית בכמה מקומות.
+ אופים כשעה ורבע עד שהעוף זהוב.

 


עוף עם חוויאג', בטטה וחומוס

החוויאג' למרק חוסך את השימוש בארבעה מיני תבלינים שונים, שיחד עם גרגרי החומוס יוצרים כאן הרמוניה בניחוח תימני. 

4-3 מנות | 5 דק' הכנה | שעה ורבע אפייה
3 כרעי עוף חצויות
3 כפות שמן זית
2 כפות חוויאג' למרק
מלח ופלפל שחור גרוס
2 בטטות קלופות, חצויות לאורכן וחתוכות לפלחים
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1/2 כוס ציר עוף או מים
להגשה:
כוסברה קצוצה

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים את חלקי העוף בקערה עם שאר החומרים. מעבירים לשקית קוקי, קושרים ומניחים בתבנית. מחוררים את השקית בכמה מקומות.
+ אופים כשעה ורבע עד שהעוף זהוב.
+ מגישים עם כוסברה קצוצה.

 

 * * *

 

פותחים גמלא באמצע השבוע והחיים יפים יותר
השרדונה מסדרת גמלא מפגין ניחוחות מרעננים של אננס, מלון, אגס ותפוח ירוק, רמזים מפתים של עץ אלון ויש לו אופי זני קלאסי וסגנון נגיש. היין ילווה בהצטיינות מנות עוף, מאכלי דגים כמו סלמון צרוב במחבת או על הגריל, מנה מהבילה של "פיש & צ'יפס" וגם פסטה ברוטב שמנת מעודן. ניתן להשיג גם בבקבוקי 375 מ"ל

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
ביקורת - cartrasher, פורום ביקורת מסעדות
מעדיפה את המסעדה הזאת - ReutYaakov, פורום ביקורת מסעדות
מסכים - nandro, פורום עוגות מעוצבות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
קמילה ספטמבר
כרמל דיירקט ספטמבר
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel