דלג על Banners
Banners
ספר של שי לי מתנה למנוי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

קרפיון אפוי בתנור

Bookmark and Share
קרפיון אפוי בתנור (הגדל)

קרפיון אפוי בתנור ביין לבן, עגבניות שרי, זיתי קלמאטה וצנוברים. לפני ששולחים את הדג לתנור פורסים אותו כמעט עד הסוף - כך מתקבל אפקט של דג שלם, שאפשר לפרוס בקלות למנות. מתוך הכתבה "לשחות עם קרפיון" שפורסמה בגיליון 259 של "על השולחן", ראש השנה 2012.

 

 

אם אתם לא מסתדרים, אפשר לבקש מהדייג שיפרוס את הדג עבורכם. טכניקת החיתוך הזו מאפשרת לתיבול לחדור בקלות לדג ולהעשיר את טעמו. כאן חייבים לשים לב לעצמות, מכיוון שאין דרך לחלץ אותן לפני כן. המתכון הזה יעבוד נהדר גם עם דגים אחרים כמו לברק, בס או בר ים.

 

חומרים ל-4 מנות:
קרפיון שלם בגודל 1.2 ק”ג פרוס כמעט עד הסוף לנתחים בעובי 3 ס”מ
2 שיני שום פרוסות גס
3-2 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
מלח ופלפל שחור גרוס
10 עגבניות שרי שלמות
15 זיתי קלמאטה מגולענים
1 כף צנוברים קלויים
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס ציר דגים (מתכון כאן) או מים או ציר עוף או ירקות
30 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 כפות שמן זית

 

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את הדג בתבנית בעלת שוליים של לפחות 2 ס”מ. מכניסים את השום והפטרוזיליה הקצוצה לתוך בטן הדג.
+ מתבלים את הדג במלח ופלפל ומפזרים סביבו עגבניות שרי, זיתים וצנוברים. יוצקים על הדג וסביבו יין לבן וציר דגים ומפזרים קוביות חמאה. מזלפים מעט שמן זית על הדג ומפזרים את יתרת הפטרוזיליה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
+ אופים 25 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 3 דקות. מגישים מייד.

 

 

מתכונים נוספים בכתבה

ציר קרפיון | קציצות קרפיון חריפות בדלעת, פלפלים וגזר | פילה קרפיון בקראסט של פירורי לחם מתובלים עם יין לבן, עגבניות שרי ואנשובי | קציצות קרפיון ברוטב אסיאתי | סלט תפוחי אדמה עם קרפיון ואיולי לימון | קבב קרפיון על סלט בורגול ברוטב יוגורט וחזרת לבנה | קציצות קרפיון וקישואים על סלט של קישואים, נענע ופטה עיזים | תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות דג ברוטב שומר ואוזו

 

וגם: 5 עובדות מסקרנות על קרפיון 

 

 

הכתבה פורסמה בגיליון ראש השנה של "על השולחן", ספטמבר 2012. להזמנות התקשרו 03-6488898 או לחצו כאן.

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
התלבטות בקניית רתכת - gadi, לוח מוצרים חדשים
עוף טוב הכי טוב ! - אסי, פורום אוכל ומתכונים
סדנאות נשים עם אישה גדולה - רביד, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
להזמנת גיליון הדגים
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel