דלג על Banners
Banners
ספר של שי לי מתנה למנוי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

כמה קטנות על גבינות
Bookmark and Share

מאת: שיר הלפרן | מתוך גיליון 195

בלי ידיים
הידיים שלנו מלאות חיידקים. לכן מומלץ לגעת בגבינה כמה שפחות. ככל שהגבינה תיחשף יותר למגע יד, כך יתפתח עליה עובש מהר יותר. השימוש בכפפות – מומלץ. כאשר אוכלים גבינות בכפית ישר מהכלי, הן מזדהמות ומתקלקלות במהירות. הדבר נכון גם כאשר חותכים גבינות בסכין לא נקי.

הבשלה
גבינות קשות וחצי קשות אפשר ורצוי להוציא מהמקרר כשעה לפני האכילה, כדי שיבשילו, יתרככו מעט וישחררו ריחות וטעמים.

פרמזן בתשלומים
בפרמזן יש אחוזי שומן גבוהים, לכן טיפול לא מתאים יגרום לה להתחמצן ולהתעפש במהירות. הפרמזן במיטבה כשנתיים אחרי שסיימה את תהליך ההבחלה, ויש לה חיי מדף ארוכים. אם קניתם כמות גדולה, חלקו את הגבינה לנתחים קטנים ועטפו כל אחד מהם ברדיד אלומיניום. אחרי הגירור כדאי להחזיק אותה בכלי אטום, כדי למנוע חדירת לחות, שתגרום לשבבים להידבק ולהעלות עובש. בכל מקרה לא כדאי לגרר כמות גדולה מראש.
המלצה: יש לגעת בגבינה כמה שפחות בידיים חשופות.

גבינות עם תעודות
לעולם אל תקנו גבינות ממקור בלתי ידוע. בארץ אסור לייצר גבינות ללא פסטור, וכל מי שמחזיק ברשיון יצרן חייב לפסטר את גבינותיו. יצרנים קטנים ולא מזוהים, שאינם מפסטרים את החלב שבו הם משתמשים, עלולים לגרום נזק ממשי לבריאות. בגבינות עיזים וכבשים, שיוצרו מחלב שלא עבר פסטור, עלול להימצא חיידק הברוצלה, שעלול לגרום להפּלות ולשיתוק. החיידק הזה יכול לחדור לגוף בהצלחה באופן סמוי ולהתפרץ רק אחרי שנים.

טיפ מסקרפונה
חשבו עליה כעל שמנת משובחת, ומכאן שכדאי להוסיף אותה לפירה או למרק — כמו שמנת סמיכה ועבה. היא גם תהיה נהדרת להכנת רוטב פסטה.

טיפ ריקוטה
מהו סוד המיט בולז של האיטלקים? ריקוטה. למי שאינו שומר כשרות, תוספת ריקוטה בתערובת הקציצות מעניקה להן לחות מיוחדת. האיטלקים גם עושים ממנה פריטטה, ובסנדוויץ’ עם סלמי היא בכלל נפלאה.

מדריך עשבי המאכל

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

מדריכים נוספים

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חם מהתנור - גיליון האפייה השנתי!
הזמינו עכשיו וקבלו אותו עד הבית
על השולחן עושים לכם סדר!
כל המתכונים לפסח במקום אחד
Baba au Rhum
עוגת שמרים ספוגה בסירופ רום ריחני
יקבי ברקן מציגים
בצירים חדשים לסדרות היוקרה
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
עזרה בהכנת בועות ג''לטין ... - haspiln, פורום עוגות מעוצבות
תמול שלשום בירושלים - ביקורת - michal11, פורום ביקורת מסעדות
הסוהו בראשון לציון - michal11, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים ליום העצמאות | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel