דלג על Banners
Banners
balkan
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

לוח המידות והמשקלות של "על השולחן"
Bookmark and Share

כל מה שיכול להועיל לכם בתהליך הבישול והאפייה במטבח: כמה גרם זה כוס קמח, איך ממירים קמח רגיל לתופח, איך מחליפים שמרים טריים ביבשים ומה עושים כשמעלות החום לא מסומנות על התנור? לגזור ולשמור

 

יחסי משקל \ נפח בחומרים יבשים | יחסי משקל \ נפח בחומרים רטובים | מידות מוצרים נפוצים | קמח תופח ושמריםהמרת חמאה בשמן | ג'לטין | ביצים | התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפייה (לתבנית עגולה) | יחסים בין מידות נפח שונות | המרת מידות חום | המרות למידות שונות

 

יחסי משקל \ נפח בחומרים יבשים  

אבקת אפייה
1 כפית - 3 גרם

1 כף - 8 גרם

1 שקית - 10 גרם

אבקת סוכר

1 כוס - 120 גרם
1 כף - 8 גרם

אגוזים \ שקדים

1 כוס קצוצים - 100 גרם

1 כף קצוצים - 6 גרם
1 כוס טחונים לאבקה - 85 גרם 

אורז

1 כוס אורז ארוך - 200 גרם
1 כוס אורז קצר - 210 גרם

מלח

1 כפית - 6 גרם
1 כף - 20 גרם

1 כוס - 250 גרם

סודה לשתייה

1 כפית - 3 גרם

1 כף  - 8 גרם

1 שקית - 10 גרם

סוכר לבן

1 כוס - 200 גרם
1 כף - 12 גרם

סוכר חום דחוס

1 כף סוכר - 15 גרם

1 כוס סוכר - 240 גרם

סוכר וניל

1 כפית - 3 גרם

1 כף - 10 גרם

1 כוס - 140 גרם

פירורי עוגיות \ ביסקוויטים
1 כוס  - 110 גרם

פירורי לחם יבשים
1 כוס - 125 גרם

פירות יבשים קצוצים
1 כוס - 150 גרם

פרג טחון

1 כוס - 70 גרם

קורנפלור

1 כוס - 140 גרם
1 כף - 8 גרם

קמח לבן (רגיל \ תופח)
1כף - 10 גרם

1 כוס - 140 גרם

קמח מלא
1 כף  - 8 גרם

1 כוס - 125 גרם

קקאו

1 כף - 10 גרם

1 כוס  - 140 גרם

שמרים
1 כף שמרים יבשים - 10 גרם

קוביית שמרים טריים \ שקית "שמרית" - 50 גרם

יחסי משקל \ נפח בחומרים רטובים

דבש \ סילאן

1 כף  - 22 גרם

1 כוס  - 360 גרם
חמאה

1 כף  - 15 גרם

1 כוס  - 240 גרם
butterstick - כ-1/2 כוס - 120 גרם

מים

הנפח שווה למשקל: 1 כוס מים = 240 מ"ל = 240 גרם

1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם   

מיץ לימון

 

הנפח שווה למשקל: 1 כוס מיץ לימון = 240 מ"ל = 240 גרם

1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם   

ריבה
1 כוס  - 330 גרם

שמן

1 כוס  - 200 גרם

100 מ"ל שמן - 90 גרם

 

מידות מוצרים נפוצים

1 מיכל שמנת מתוקה - 250 מ"ל
1 גביע לבן \ יוגורט - 200 מ"ל
1 גביע שמנת חמוצה - 200 מ"ל
1 גביע גבינה לבנה \ קוטג' - 250 גרם
1 שקיק אבקת אפייה \ סוכר וניל \ סודה לשתייה - 10 גרם (כף גדושה)
קמח  (מכל הסוגים) - חבילה גדולה  1 ק"ג

קמח תופח - חבילה קטנה - 350 גרם

קמח תופח ושמרים
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה

1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים

 

המרת חמאה בשמן

כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ"ל)



ג'לטין
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים

כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ"ל מים

ביצים
ביצה מס‘ 1 - 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 - 50 גרם

חלבון - 30 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)

חלמון  30-  גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)

התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (לתבנית עגולה)
הגדלה                                להוסיף
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ               20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ               40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ               60%

הקטנה                               להפחית
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ               15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ               30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ               40%


יחסים בין מידות נפח שונות
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות =  8 (fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart

המרת מידות חום 

צלזיוס       פרנהייט      סימן תנור      תיאור
  105           225                            חום נמוך מאד
  120           250  
  135           275              1            חום נמוך
  150           300              2           
  160           325              3            בינוני-נמוך
  180           350              4            בינוני
  190           375              5           
  200           400              6            בינוני-גבוה
  220           425              7            גבוה
  230           450              8
  245           475              9            גבוה מאד

סקאלת החום של התנור שלכם שונה? הטמפרטורה המקסימלית של תנור ביתי היא 245 מעלות. יש לחלק אותה במספר השנתות שעל התנור. למשל, בתנור בו לא מסומנות מעלות אלא 7 דרגות חום, כל דרגה מייצגת 35 מעלות חום - דרגה 1 היא 24 מעלות, דרגה 2 היא 70 מעלות, דרגה 3 היא 105 מעלות וכן הלאה.

 

המרות למידות שונות

להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39

 

הערה:
המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית).
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. לילך (25/11/2012 12:37:07)
2. 
תודה רבה, עוזר מאוד (ל"ת)
אבי (16/03/2013 21:12:25)
3. 
מעולה - נחוץ תמיד. הדפסתי ושמרתי. תודה. (ל"ת)
רחל (28/03/2014 11:57:40)
4. ארנלה (20/04/2014 13:26:32)
5. מערכת על השולחן (22/04/2014 09:54:11)

מדריכים נוספים

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חם מהתנור - גיליון האפייה השנתי!
הזמינו עכשיו וקבלו אותו עד הבית
על השולחן עושים לכם סדר!
כל המתכונים לפסח במקום אחד
Baba au Rhum
עוגת שמרים ספוגה בסירופ רום ריחני
יקבי ברקן מציגים
בצירים חדשים לסדרות היוקרה
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
עזרה בהכנת בועות ג''לטין ... - haspiln, פורום עוגות מעוצבות
תמול שלשום בירושלים - ביקורת - michal11, פורום ביקורת מסעדות
הסוהו בראשון לציון - michal11, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים ליום העצמאות | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel