דלג על Banners
Banners
חול 2
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

קהילת על השולחן

האזור של abaveg

abaveg אל הצמחונות הגעתי מאהבה, אל הבישול הצמחוני מתוך כורח שהפך לאהבה, את רעיון הבלוג הגיתי מאהבת הכתיבה.
אינני מתיימר להציע בישול בריא או קל או מהיר , מטרתי לשתף אתכם בחוויה יצירתית חריפה ומתובלת במידה, וכל אחד או אחת מוזמנים לקחת אותה אל המטבח הפרטי שלו או שלה ולשתף בה את האחרים.
קבל הודעה על עדכונים בבלוג

 
 
הקישורים שלי

מתכוני אבא - בישול טבעוני - הבלוג של abaveg

פוטו, מנה אפריקאית - גירסה שניה
מנה חברתית-פוליטית טעימה מאוד. ברחבי אפריקה, הרבה מהמאכלים, מבוססים על דגן מבושל, ורוטב מתובל עם ירקות. יש מקומות שהמנה נקראת foutou או foofoo ובארצות דוברות צרפתית קוראים לה אפילו קוסקוס. הדגן יכול לבוא בצורת כדורים או דייסה סמיכה. שילוב הטעמים של דגן, ירקות ופירות, הוא שעושה את המנה למיוחדת.
הבאתי מתכון דומה בעבר, כאן אלו כתיתות אפויות. הדגן הוא דוחן זהוב בתוספת בטטה.
המנה מורכבת ממצע של עלים, כתיתות ורוטב אדום. את שלושת המרכיבים מכינים מראש ולחוד. המתכון מותאם למצרכים שאפשר להשיג בארץ. מי שרוצה יכול להוסיף לרוטב חריפות או להגיש בתוספת רוטב חריף בצד.
28/06/2014 11:06:24 | 170 צפיות | 0 תגובות
לזניה טבעונית לשבועות
מטבעה, לזניה היא מאפה המסודר בשכבות ומשלב עלי פאסטה, רטבים וירקות. אני מביא מתכון שמקרב את הלזניה הזו לחג השבועות. נשתמש בגבינה צמחית עשויה בעיקר מאגוזים. אגוזים הם לא במבצע לקראת החג ולכן לצערי עלות המרכיבים לא זולה.
31/05/2014 10:46:59 | 776 צפיות | 0 תגובות
כתיתות שעועית בסגנון הודי
ראיתי לאחרונה שני סרטים על אוכל הודי. הראשון הוא של שני הבעלים של מסעדת 24 רופי, שניסו להתחקות אחרי הסוד של האוכל ההודי ומצאו משהו שמעבר לו. השני הוא Lunch Box שגם בו דרך סוד האוכל, כמעט ונמצא הפתרון המקווה.
הבישול ההודי הוא כר פתוח לצמחונים וטבעונים. אני מביא מתכון של כתיתות שעועית בתיבול מסורתי. אם רוצים אפשר לקרוא לזה ווג'יבורגר או קאבב.
08/05/2014 06:56:49 | 1336 צפיות | 0 תגובות
סלט אחד לפסח, שיש בו סלק, תפוחי אדמה וחסה.
זהו סלט בו הסלק ותפוחי האדמה מבושלים ומתובלים בנפרד. רק אחר כך מערבבים את כל המרכיבים יחד. במקום חומצים השתמשתי במיץ לימון טרי עם מעט יין.
15/04/2014 11:33:43 | 1532 צפיות | 0 תגובות
קרפ ממולא במיונז צמחי, שברי אגוזים וסייטאן
זוהי מנה מורכבת, טבעונית hard core, הדורשת מעט סבלנות וזמן, אבל התוצאה משובחת. את הקרפים מכינים בעיקר מקמח חומוס ואת המיונז הצמחי מתערובת של טופו ותבלינים. את הסייטאן מבשלים ביין לקבלת מרקם עדין ועסיסי יותר.
26/03/2014 12:11:23 | 1939 צפיות | 0 תגובות
ספר בישול ופרס וולף
האמן הדני/איסלנדי Olafur Eliasson הוא זוכה פרס קרן וולף בתחום האמנות 2014. הוא עומד בראש קבוצה שעוסקת בשינוי בתפיסה ובראיה שלנו את הדברים שסביבינו. הסטודיו שלו עוסק בפרוייקטים גדולים ברחבי העולם ויש להם גם הוצאת ספרים. ב2013 אליאסון וחבורה של אנשים מוכשרים הוציאו ספר בישול שמתעד את ההתנסות שלהם בעשיית אוכל כאקט אנושי ואמנותי, שנקרא The Kitchen.
הספר יפה מאוד, עבה מאוד ומעוצב בצורה בלתי רגילה. צריך להתרגל אליו ואז מתגלים עשרות המתכונים. הבישול לא מורכב, הוא צמחוני ועם מודעות לחומרים ולמרכיבים.
13/03/2014 12:06:53 | 2098 צפיות | 4 תגובות
מרק גזר קטיפתי עם אורז ותבלינים
מרק פשוט להכנה, שהולך טוב עם לחם כפרי קלוי ששפשפו אותו עם שן שום. זמן ההכנה כשעה ואין צורך בציר, לכן זהו מרק שאפשר להכין כשמתחשק מרק, בלא לטרוח הרבה מידי, אפילו בערב.
09/02/2014 13:10:35 | 4684 צפיות | 0 תגובות
שומר
השומר מקובל מאוד בתבשילים, קדרות ומרקים, אבל הוא טעים מאוד גם בתחמיץ של שמן, מלח ולימון. לזרעי השומר יש טעם זהה כמעט לזרעי אניס שנותנים את הטעם למשקאות כמו עראק, אוזו, פסטיס ואבסינט. כל הורה מכיר את זרעי השומר כמקלים על העיכול של קטנים וגדולים. את העלים הטריים שלו קשה יותר להשיג, הטעם שלהם עדין ואפשר להוסיף אותם לתבשילים וסלטים.
אביא שני מתכונים שמשתמשים בהם בפקעת השומר.
29/01/2014 15:19:53 | 6550 צפיות | 0 תגובות
שורש סלרי
עכשיו ניתן להשיג שורשי סלרי יפים. זהו ירק בעל טעם מיוחד וריח עדין של טבע. בדרך כלל מתלווה השורש הזה למרכיבים נוספים, במעט מאוד מתכונים הוא מככב לבד. כך למשל בסלטים הסלרי בא יחד עם תפוח עץ, במאפים יחד עם תפוחי אדמה, ובמרקים יחד עם שאר ירקות. בעוד שבאמריקה מקובלים מאוד גבעולי הסלרי הרי שבאירופה רווח יותר השימוש בשורש, בים התיכון לא שוכחים להשתמש גם בעלים הטריים ויש אותם גם בצלחת סדר הפסח.
אביא שני מתכונים, אחד לשורש סלרי חי והשני לסלרי אפוי.
23/01/2014 08:05:17 | 6985 צפיות | 0 תגובות
משהו לט''ו בשבט
מה שמייחד את המתכון הוא התיבול. בדרך כלל קשה לאכול פירות יבשים בגלל העומס הקלורי והמתיקות הרבה שלהם. התיבול המפולפל הזה שובר מעט את המתיקות ומעשיר מאוד את הטעמים.
14/01/2014 23:06:07 | 5134 צפיות | 0 תגובות
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
המלצה שלי על אירוע לעובדים - hanitush, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מתכון אוסבקו טלה בבירה מתאים ל ... - shimonbraaf, פורום אוכל ומתכונים
פארסניפ איפה משיגים בארץ - Naomiyavetz, פורום אוכל ומתכונים

דלג על Banners
Banners
מועדון פודי
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel