דלג על Banners
Banners
bisim
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

קהילת על השולחן

האזור של abaveg

abaveg אל הצמחונות הגעתי מאהבה, אל הבישול הצמחוני מתוך כורח שהפך לאהבה, את רעיון הבלוג הגיתי מאהבת הכתיבה.
אינני מתיימר להציע בישול בריא או קל או מהיר , מטרתי לשתף אתכם בחוויה יצירתית חריפה ומתובלת במידה, וכל אחד או אחת מוזמנים לקחת אותה אל המטבח הפרטי שלו או שלה ולשתף בה את האחרים.
קבל הודעה על עדכונים בבלוג

 
 
הקישורים שלי

מתכוני אבא - בישול טבעוני - הבלוג של abaveg

סלט אחד לפסח, שיש בו סלק, תפוחי אדמה וחסה.
זהו סלט בו הסלק ותפוחי האדמה מבושלים ומתובלים בנפרד. רק אחר כך מערבבים את כל המרכיבים יחד. במקום חומצים השתמשתי במיץ לימון טרי עם מעט יין.
15/04/2014 11:33:43 | 456 צפיות | 0 תגובות
קרפ ממולא במיונז צמחי, שברי אגוזים וסייטאן
זוהי מנה מורכבת, טבעונית hard core, הדורשת מעט סבלנות וזמן, אבל התוצאה משובחת. את הקרפים מכינים בעיקר מקמח חומוס ואת המיונז הצמחי מתערובת של טופו ותבלינים. את הסייטאן מבשלים ביין לקבלת מרקם עדין ועסיסי יותר.
26/03/2014 12:11:23 | 1396 צפיות | 0 תגובות
ספר בישול ופרס וולף
האמן הדני/איסלנדי Olafur Eliasson הוא זוכה פרס קרן וולף בתחום האמנות 2014. הוא עומד בראש קבוצה שעוסקת בשינוי בתפיסה ובראיה שלנו את הדברים שסביבינו. הסטודיו שלו עוסק בפרוייקטים גדולים ברחבי העולם ויש להם גם הוצאת ספרים. ב2013 אליאסון וחבורה של אנשים מוכשרים הוציאו ספר בישול שמתעד את ההתנסות שלהם בעשיית אוכל כאקט אנושי ואמנותי, שנקרא The Kitchen.
הספר יפה מאוד, עבה מאוד ומעוצב בצורה בלתי רגילה. צריך להתרגל אליו ואז מתגלים עשרות המתכונים. הבישול לא מורכב, הוא צמחוני ועם מודעות לחומרים ולמרכיבים.
13/03/2014 12:06:53 | 1891 צפיות | 4 תגובות
מרק גזר קטיפתי עם אורז ותבלינים
מרק פשוט להכנה, שהולך טוב עם לחם כפרי קלוי ששפשפו אותו עם שן שום. זמן ההכנה כשעה ואין צורך בציר, לכן זהו מרק שאפשר להכין כשמתחשק מרק, בלא לטרוח הרבה מידי, אפילו בערב.
09/02/2014 13:10:35 | 4469 צפיות | 0 תגובות
שומר
השומר מקובל מאוד בתבשילים, קדרות ומרקים, אבל הוא טעים מאוד גם בתחמיץ של שמן, מלח ולימון. לזרעי השומר יש טעם זהה כמעט לזרעי אניס שנותנים את הטעם למשקאות כמו עראק, אוזו, פסטיס ואבסינט. כל הורה מכיר את זרעי השומר כמקלים על העיכול של קטנים וגדולים. את העלים הטריים שלו קשה יותר להשיג, הטעם שלהם עדין ואפשר להוסיף אותם לתבשילים וסלטים.
אביא שני מתכונים שמשתמשים בהם בפקעת השומר.
29/01/2014 15:19:53 | 6147 צפיות | 0 תגובות
שורש סלרי
עכשיו ניתן להשיג שורשי סלרי יפים. זהו ירק בעל טעם מיוחד וריח עדין של טבע. בדרך כלל מתלווה השורש הזה למרכיבים נוספים, במעט מאוד מתכונים הוא מככב לבד. כך למשל בסלטים הסלרי בא יחד עם תפוח עץ, במאפים יחד עם תפוחי אדמה, ובמרקים יחד עם שאר ירקות. בעוד שבאמריקה מקובלים מאוד גבעולי הסלרי הרי שבאירופה רווח יותר השימוש בשורש, בים התיכון לא שוכחים להשתמש גם בעלים הטריים ויש אותם גם בצלחת סדר הפסח.
אביא שני מתכונים, אחד לשורש סלרי חי והשני לסלרי אפוי.
23/01/2014 08:05:17 | 6590 צפיות | 0 תגובות
משהו לט''ו בשבט
מה שמייחד את המתכון הוא התיבול. בדרך כלל קשה לאכול פירות יבשים בגלל העומס הקלורי והמתיקות הרבה שלהם. התיבול המפולפל הזה שובר מעט את המתיקות ומעשיר מאוד את הטעמים.
14/01/2014 23:06:07 | 4751 צפיות | 0 תגובות
רגו פטריות ושעועית על פולנטה רכה
על השמות הרבים של גרגרי התירס הטחונים הללו אפשר לקרוא בויקיפדיה. הם נפוצים בעולם כולו ונאכלים כדייסה מתוקה או כמנת דגנים מתובלת, הכל לפי הגאוגרפיה. אפשר להכין פולנטה בבישול ולהגיש אותה רכה, אפשר לצרוב אותה אחר כך בגריל ואפשר להשתמש בה כבסיס לפשטידות אפויות. אני מביא מתכון טבעוני, פרווה.
חשוב לבשל את הפולנטה לאט, זמן רב, עם מספיק נוזלים ותוך ערבוב מתמיד.
09/01/2014 11:31:18 | 3401 צפיות | 5 תגובות
כרוב
הכרוב הוא אחד הירקות העתיקים ביותר והנפוצים ביותר למאכל באירופה. הוא נחשב מאכל פושטי, תמיד מהצד, הרבה פעמים חמוץ ושפים נוטים שלא להתייחס אליו. לאחרונה יש בסופרים כרוב חרוט, זהו כרוב לבן רגיל אבל עם קצת יותר מתיקות וטעם. אני מביא שני מתכונים כדי לעשות לכרוב קצת כבוד.
04/01/2014 09:14:37 | 3117 צפיות | 0 תגובות
מרק פטריות וגריסים
החורף כאן וזהו הזמן למרק שמחמם את הלב ואת הנשמה, מרק עשיר שמזכיר בית, טרננינג ונעלי בית מרופטות, אבל יכול גם להיות מוגש בבית אוכל , מרקיה או מסעדה טובה. המרק טבעוני ופרווה.
21/12/2013 14:11:18 | 3157 צפיות | 2 תגובות
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
עזרה בהכנת בועות ג''לטין ... - haspiln, פורום עוגות מעוצבות
תמול שלשום בירושלים - ביקורת - michal11, פורום ביקורת מסעדות
הסוהו בראשון לציון - michal11, פורום ביקורת מסעדות

דלג על Banners
Banners
מועדון פודי
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים לפסח | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel