דלג על Banners
Banners
shavout_top_banner
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

מאכל הפסח האהוב עלי:
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

בלוגים

בבלוגים של "על השולחן" אנו מארחים כותבים שונים בתחומים המגוונים של הגסטרונומיה: בישול, אפייה, יין, משקאות, מסעדות, ועוד. 

 

בלוגים פעילים באתר: על קצה הלשון | יעל ישראל אוהבת לבשל | צלחת טבעונית | מתכוני אבא - בישול צמחוני | על העולם הקולינארי של תל אביבית נמרצת | תובנות בתבניות | אוכל ומחשבה

איך יודעים מתי עלתה הודעה חדשה בבלוג?
הוסיפו את כתובת המייל שלכם באיזור "קבל הודעה על עדכונים בבלוג" המופיע בדף הראשי של כל בלוג (בצד שמאל למעלה) ותקבלו הודעה ישירות לתיבת הדוא"ל שלכם, כאשר עלה פוסט חדש באותו הבלוג. נשמח לקבל פניות להקמת בלוגים חדשים. פנו אלינו במיילעוד פרטים על הבלוגים

סלט אחד לפסח, שיש בו סלק, תפוחי אדמה וחסה.

סלט אחד לפסח, שיש בו סלק, תפוחי אדמה וחסה.

15/4/2014
מתוך הבלוג מתכוני אבא - בישול טבעוני של abaveg
זהו סלט בו הסלק ותפוחי האדמה מבושלים ומתובלים בנפרד. רק אחר כך מערבבים את כל המרכיבים יחד. במקום חומצים השתמשתי במיץ לימון טרי עם מעט יין.
15/04/2014 11:33:43 | 160 צפיות | 0 תגובות
קרפ ממולא במיונז צמחי, שברי אגוזים וסייטאן

קרפ ממולא במיונז צמחי, שברי אגוזים וסייטאן

26/3/2014
מתוך הבלוג מתכוני אבא - בישול טבעוני של abaveg
זוהי מנה מורכבת, טבעונית hard core, הדורשת מעט סבלנות וזמן, אבל התוצאה משובחת. את הקרפים מכינים בעיקר מקמח חומוס ואת המיונז הצמחי מתערובת של טופו ותבלינים. את הסייטאן מבשלים ביין לקבלת מרקם עדין ועסיסי יותר.
26/03/2014 12:11:23 | 1174 צפיות | 0 תגובות
כוסות הלחם של "פילי"

כוסות הלחם של "פילי"

20/3/2014
מתוך הבלוג יעל ישראל עושה אוכל של יעל ישראל
להיט חדש בשטח, עכשיו גם במשלוחים: כוסות לחם עם מילויים. טעים, נוח וזול.
20/03/2014 13:42:20 | 1451 צפיות | 0 תגובות
ספר בישול ופרס וולף

ספר בישול ופרס וולף

13/3/2014
מתוך הבלוג מתכוני אבא - בישול טבעוני של abaveg
האמן הדני/איסלנדי Olafur Eliasson הוא זוכה פרס קרן וולף בתחום האמנות 2014. הוא עומד בראש קבוצה שעוסקת בשינוי בתפיסה ובראיה שלנו את הדברים שסביבינו. הסטודיו שלו עוסק בפרוייקטים גדולים ברחבי העולם ויש להם גם הוצאת ספרים. ב2013 אליאסון וחבורה של אנשים מוכשרים הוציאו ספר בישול שמתעד את ההתנסות שלהם בעשיית אוכל כאקט אנושי ואמנותי, שנקרא The Kitchen.
הספר יפה מאוד, עבה מאוד ומעוצב בצורה בלתי רגילה. צריך להתרגל אליו ואז מתגלים עשרות המתכונים. הבישול לא מורכב, הוא צמחוני ועם מודעות לחומרים ולמרכיבים.
13/03/2014 12:06:53 | 1877 צפיות | 4 תגובות
מרק גזר קטיפתי עם אורז ותבלינים

מרק גזר קטיפתי עם אורז ותבלינים

9/2/2014
מתוך הבלוג מתכוני אבא - בישול טבעוני של abaveg
מרק פשוט להכנה, שהולך טוב עם לחם כפרי קלוי ששפשפו אותו עם שן שום. זמן ההכנה כשעה ואין צורך בציר, לכן זהו מרק שאפשר להכין כשמתחשק מרק, בלא לטרוח הרבה מידי, אפילו בערב.
09/02/2014 13:10:35 | 4453 צפיות | 0 תגובות
שומר

שומר

29/1/2014
מתוך הבלוג מתכוני אבא - בישול טבעוני של abaveg
השומר מקובל מאוד בתבשילים, קדרות ומרקים, אבל הוא טעים מאוד גם בתחמיץ של שמן, מלח ולימון. לזרעי השומר יש טעם זהה כמעט לזרעי אניס שנותנים את הטעם למשקאות כמו עראק, אוזו, פסטיס ואבסינט. כל הורה מכיר את זרעי השומר כמקלים על העיכול של קטנים וגדולים. את העלים הטריים שלו קשה יותר להשיג, הטעם שלהם עדין ואפשר להוסיף אותם לתבשילים וסלטים.
אביא שני מתכונים שמשתמשים בהם בפקעת השומר.
29/01/2014 15:19:53 | 6118 צפיות | 0 תגובות
שורש סלרי

שורש סלרי

23/1/2014
מתוך הבלוג מתכוני אבא - בישול טבעוני של abaveg
עכשיו ניתן להשיג שורשי סלרי יפים. זהו ירק בעל טעם מיוחד וריח עדין של טבע. בדרך כלל מתלווה השורש הזה למרכיבים נוספים, במעט מאוד מתכונים הוא מככב לבד. כך למשל בסלטים הסלרי בא יחד עם תפוח עץ, במאפים יחד עם תפוחי אדמה, ובמרקים יחד עם שאר ירקות. בעוד שבאמריקה מקובלים מאוד גבעולי הסלרי הרי שבאירופה רווח יותר השימוש בשורש, בים התיכון לא שוכחים להשתמש גם בעלים הטריים ויש אותם גם בצלחת סדר הפסח.
אביא שני מתכונים, אחד לשורש סלרי חי והשני לסלרי אפוי.
23/01/2014 08:05:17 | 6568 צפיות | 0 תגובות
משהו לט''ו בשבט

משהו לט''ו בשבט

14/1/2014
מתוך הבלוג מתכוני אבא - בישול טבעוני של abaveg
מה שמייחד את המתכון הוא התיבול. בדרך כלל קשה לאכול פירות יבשים בגלל העומס הקלורי והמתיקות הרבה שלהם. התיבול המפולפל הזה שובר מעט את המתיקות ומעשיר מאוד את הטעמים.
14/01/2014 23:06:07 | 4729 צפיות | 0 תגובות
רגו פטריות ושעועית על פולנטה רכה

רגו פטריות ושעועית על פולנטה רכה

9/1/2014
מתוך הבלוג מתכוני אבא - בישול טבעוני של abaveg
על השמות הרבים של גרגרי התירס הטחונים הללו אפשר לקרוא בויקיפדיה. הם נפוצים בעולם כולו ונאכלים כדייסה מתוקה או כמנת דגנים מתובלת, הכל לפי הגאוגרפיה. אפשר להכין פולנטה בבישול ולהגיש אותה רכה, אפשר לצרוב אותה אחר כך בגריל ואפשר להשתמש בה כבסיס לפשטידות אפויות. אני מביא מתכון טבעוני, פרווה.
חשוב לבשל את הפולנטה לאט, זמן רב, עם מספיק נוזלים ותוך ערבוב מתמיד.
09/01/2014 11:31:18 | 3374 צפיות | 5 תגובות
כרוב

כרוב

4/1/2014
מתוך הבלוג מתכוני אבא - בישול טבעוני של abaveg
הכרוב הוא אחד הירקות העתיקים ביותר והנפוצים ביותר למאכל באירופה. הוא נחשב מאכל פושטי, תמיד מהצד, הרבה פעמים חמוץ ושפים נוטים שלא להתייחס אליו. לאחרונה יש בסופרים כרוב חרוט, זהו כרוב לבן רגיל אבל עם קצת יותר מתיקות וטעם. אני מביא שני מתכונים כדי לעשות לכרוב קצת כבוד.
04/01/2014 09:14:37 | 3103 צפיות | 0 תגובות
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חם מהתנור - גיליון האפייה השנתי!
הזמינו עכשיו וקבלו אותו עד הבית
על השולחן עושים לכם סדר!
כל המתכונים לפסח במקום אחד
Baba au Rhum
עוגת שמרים ספוגה בסירופ רום ריחני
יקבי ברקן מציגים
בצירים חדשים לסדרות היוקרה
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
קהילת על השולחן
זו לא ביקורת. - ק., פורום ביקורת מסעדות
נקרא מצוין. - ק., פורום האפייה
יש כמה תוספים/צמחי מרפא - דויד_בר, פורום אכילה נכונה

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים לפסח | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel