חיפוש מתקדם

“בייגלה” ירושלמי במילוי כרישה וריקוטה

(1 חוות דעת)
מתכון ל“בייגלה” ירושלמי במילוי כרישה וריקוטה
צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

השילוב בין גבינה ללחם כל כך מתבקש וטעים, עד שאי אפשר לתאר את המטבח שלנו בלעדיו. הוא נמצא בתרבויות קולינריות רבות במיוחד באזור הבלקן והים התיכון.

הנשנוש האהוב על הירושלמים בסופו של לילה רווי אלכוהול הוא בייגלה עם גבינת הפרה הצוחקת (שנמכרת בכל מאפיית בייגלה בעיר). עוד יותר טעים לאפות את הגבינה בתוך הבצק. במקום חישוקים אליפטיים יצרתי מהבצק מקלות ששומרים על טריותם לאורך זמן. הוספתי למלית הגבינה כרישה, שהמתיקות שלה מחמיאה למתיקות של הבצק ולציפוי השומשום הצפוף.

חומרים

למלית:
לציפוי והברשה:
  • 3-2 כוסות שומשום
  • 1/4 כוס (אפשר גם יותר) שמן זית

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים קמח, סוכר ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כדקה. מוסיפים מים בהדרגה ולשים 6-5 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים מלח, ביצה ושמן זית ולשים 3-2 דקות עד שהבצק מתאחד (במהלך הלישה נראה כאילו הוא מתפרק).
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעצבים אותו לצורת כדור. מעבירים את הכדור לקערה משומנת קלות, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועדיף למשך הלילה.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-15 כדורים (כל כדור בגודל אגרוף). מניחים את הכדורים על משטח מקומח, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים שעה–שעה וחצי עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
  4. בינתיים מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים כרישה 7-5 דקות להזהבה ומצננים.
  5. מעבירים את הכרישה לקערה ומערבבים עם גבינת ריקוטה ותימין.
  6. מרכיבים את הבייגלה ואופים: מחממים תנור למכסימום (250-230 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן בגודל 25X8 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מניחים במרכז לאורכו של כל מלבן כ-3-2 כפות מהמלית, מגלגלים לגליל וסוגרים לו את הקצוות על ידי מעיכה. משטחים מעט את הגלילים שהתקבלו בעזרת שורש כף היד.
  8. מברישים את הגלילים במים מכל הצדדים ומצפים היטב בשומשום. מניחים בתבנית.
  9. אופים 15-12 דקות באמצע התנור עד שהמאפים משחימים יפה. מוציאים ומברישים מייד בשמן זית.
  10. הבייגלס במיטבם כשהם טריים וחמימים, אך אפשר להקפיא אותם, להפשיר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.

ניתן להחליף את השמרים הטריים במתכון ב-8 גרם (1 כף) של שמרים יבשים.

22 בנובמבר 2015
תגובות

תגובות (1)

  • דנה סרפרז 18 ביוני 2016 22:59 השב

    עשיתי מקמח כוסמין (כי אסור לי חיטה) ובמקום 500 גרם ריקוטה. שמתי 250 ריקוטה ו250 בולגרית. והייתי חייבת גם מלח ופלפל. יצא מעולה.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *