נשארתם עם פטריות?
← למתכון סלט כרוב עם פטריות, חמוציות ופקאנים הקליקו כאן
← למתכון קרפ פטריות מלוח הקליקו כאן
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתבשיל פטריות:
לביצים עלומות:
לרוטב:
אופן ההכנה
מכינים ברוסקטות:
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מורחים את פרוסות הלחם בחמאה, מניחים בתבנית וקולים בתנור עד שהן זהובות.
מכינים תבשיל פטריות:
3
מחממים שמן במחבת גדולה על להבה גבוהה, מוסיפים פטריות ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן 4-5 דקות עד שהסוכר מתקרמל. מוסיפים בלסמי, תימין, שום, מלח ופלפל שחור ומטגנים 2-3 דקות. מסירים מהלהבה, מוסיפים בצל ירוק ועגבניות ומערבבים.
מכינים ביצים עלומות:
4
בינתיים מביאים לרתיחה מים עם חומץ. מנמיכים את הלהבה עד שהמים מבעבעים. יוצרים במים מערבולות בעזרת כף ובכל סיבוב שוברים בעדינות 2 ביצים למערבולות. מבשלים במשך 3 דקות עד שהחלבון לבן ויציב והחלמון נותר נוזלי (אפשר לראות את מרקמו דרך החלבון). מוציאים את הביצים העלומות מהמים בעזרת כף מחוררת ומניחים בזהירות על צלחת.
5
טורפים את כל חומרי הרוטב לתערובת חלקה.
מרכיבים את המנה:
6
מניחים על כל פרוסה 2 כפות נדיבות מהתבשיל, מניחים ביצה עלומה, מזלפים מהרוטב ומגישים מיד.