מתכון

ברוסקטה עם פטריות וביצים עלומות

מנה קלילה, מרשימה וטעימה: קולים פרוסות לחם בתנור ועורמים עליהן שלל מרכיבים טעימים

5,516 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
ברוסקטה עם פטריות וביצים עלומות. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
ברוסקטה עם פטריות וביצים עלומות. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

נשארתם עם פטריות? 

למתכון סלט כרוב עם פטריות, חמוציות ופקאנים הקליקו כאן
למתכון קרפ פטריות מלוח הקליקו כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל פטריות:

לביצים עלומות:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים ברוסקטות:

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מורחים את פרוסות הלחם בחמאה, מניחים בתבנית וקולים בתנור עד שהן זהובות.

מכינים תבשיל פטריות:

3

מחממים שמן במחבת גדולה על להבה גבוהה, מוסיפים פטריות ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן 4-5 דקות עד שהסוכר מתקרמל. מוסיפים בלסמי, תימין, שום, מלח ופלפל שחור ומטגנים 2-3 דקות. מסירים מהלהבה, מוסיפים בצל ירוק ועגבניות ומערבבים.

מכינים ביצים עלומות:

4

בינתיים מביאים לרתיחה מים עם חומץ. מנמיכים את הלהבה עד שהמים מבעבעים. יוצרים במים מערבולות בעזרת כף ובכל סיבוב שוברים בעדינות 2 ביצים למערבולות. מבשלים במשך 3 דקות עד שהחלבון לבן ויציב והחלמון נותר נוזלי (אפשר לראות את מרקמו דרך החלבון). מוציאים את הביצים העלומות מהמים בעזרת כף מחוררת ומניחים בזהירות על צלחת.

5

טורפים את כל חומרי הרוטב לתערובת חלקה.

מרכיבים את המנה:

6

מניחים על כל פרוסה 2 כפות נדיבות מהתבשיל, מניחים ביצה עלומה, מזלפים מהרוטב ומגישים מיד.