מה חדש?

ארוחה בהשראת קוסאמה, החדשה של אסף גרניט ופרידה מהאושר

ביצת פברז'ה של פאסטל בהשראת יאיוי קוסאמה. צילום: חיים יוסף
ביצת פברז'ה של פאסטל בהשראת יאיוי קוסאמה. צילום: חיים יוסף

אסף גרניט משיק מסעדה כשרה בטבריה, סמאשבורגר חדש ולוהט ודרך חדשה לגמרי לשתות יין. כל מה שטעים השבוע

11 בנובמבר 2021

1. לאכול ארוחת שף כשרה

החדשות הגדולות מגיעות השבוע דווקא מגזרת המסעדות הכשרות. שתיים כאלה נפתחו לאחרונה – והאמת? נשמעות שוות גם אם ענייני כשרות לא רלוונטיים לכם. הראשונה היא כמובן לוטה – המסעדה החדשה של שף אסף גרניט וקבוצת מחניודה במלון גלי כנרת שבטבריה. את המקום מתפעל גרניט יחד עם השפים בפועל אליעד דנון ("משחקי השף") ודן יושע (שעבד במסעדת שבור של גרניט בפריז, שזכתה לא מזמן בכוכב מישלן) ויחד הם בנו תפריט שמבוסס על השפעות גליליות-טברייניות בצד השפעות ירושלמיות (בכל זאת, מחניודה) ועוד.

מעכשיו גם בטבריה אסף גרניט (צילום: גיל אליהו)
מעכשיו גם בטבריה אסף גרניט (צילום: גיל אליהו)

השנייה היא ני-הון נובה בפתח תקווה, הווריצאיה הכשרה למסעדה היפנית של שף שגב משה בהוד השרון. המסעדה היא חלק ממתחם בשם "SEGEV HOUSE", שכולל גם חלל לאירועי בוטיק. התפריט שלה כולל מנות חמות, קרות וסושי מסוגים שונים.

מתי: ראשון־חמישי ומוצ"ש

איפה: לוטה, ני-הון נובה

כשר, בגבוה ניהון נו-בה בפתח תקווה. צילום: יח"צ
כשר, בגבוה ניהון נו-בה בפתח תקווה. צילום: יח"צ

2. לבדוק את ההמבורגריה הלוהטת החדשה בעיר

לא שחסרים לנו מקומות שמגישים המבורגר איכותי בתל אביב, אבל אנחנו אף פעם לא אומרים לא לעוד אחד. המצטרף הטרי לחבורה הוא לא קל בורגר (באנגלית זה LOKAL שזה גם משחק על "מקומי") ברחוב אחד העם. מאחורי המקום עומד אלון פלד, שף שבתקופת הקורונה הקים עסק של משלוחי כריכי קריספי צ'יקן מביתו בפלורנטין, שהפך מהר מאוד לאחד האהובים על פודיז ומביני עניין. לטובת הלוקיישן הקבוע חבר פלד לאביב כהן, ויחד הם השיקו מקום שמגיש לעת עתה שתי מנות בלבד – את אותו הקריספי צ'יקן האהוב לצד סמאשבורגר, שאם עוד לא הבנתם, זה הטרנד הנוכחי בעולם ההמבורגרים. מדובר בקציצת בשר בקר טרי שמנונחת על הפלאנצ'ה בצורת כדור ואז נמעכת קלות תוך כדי הצלייה – מה שמוציא מהבשר מיצים וטעמים. על הסמאשבורגר החדש בעיר שמענו כבר שבחים רבים, ואם היינו אתם היינו ממהרים לבדוק את העניין בעצמנו.

מתי: שני־שישי

איפה: לא קל בורגר

סמאשינג! לא קל בורגר. צילום מעמוד האינסטגרם של אלון פלד
סמאשינג! לא קל בורגר. צילום מעמוד האינסטגרם של אלון פלד

3. לעשות כבוד למול ים

מול ים היא אחת המסעדות הכי איקונית ומיתולוגית שפעלובמחוזותינו, ולכן אנחנו מבסוטים על כל הזדמנות לעשות לה כבוד (וליהנות מהאוכל הנפלא שלה, שוב, כמובן). הערב (חמישי) יתארח השף של מול ים, יורם ניצן, אצל השף אסף גבאי ממסעדת שיינע לערב אחד בלבד. השניים ינסו להפיח חיים זמניים במסעדה האהובה באמצעות תפריט שכולל מגוון ממנות הדגל שלה – ביסק סרטנים, קרפצ'יו לובסטר עם כבד אווז, קוקי סאן ז'אק עם וונגולי ואיך אפשר בלי ביצת הפברז'ה לקינוח.

מתי: חמישי, 11.11, מ־18:00

איפה: שיינע

מול ים חוזרת – לערב אחד בלבד שף יורם ניצן (מימין) ושף אסף גבאי. צילום: יח"צ
מול ים חוזרת – לערב אחד בלבד שף יורם ניצן (מימין) ושף אסף גבאי. צילום: יח"צ

4. להחליף פלאפל בפסטה

הסגירה המפתיעה השבוע מגיעה מכיוון מפגש אושר של השף בנצי ארבל, החומוסיה-פלאפליה-סביחייה האהובה מאוד ברחוב קינג ג'ורג'. אבל – זוהי לא סגירה בלבד, אלא הרחבה של פעילות הטרטוריה האיטלקית כפרה מיו, שמפעיל ארבל בחלל מפגש האושר מאז תקופת הקורונה. ארבל, שפתח את מפגש אושר ב-2013, הסביר בפוסט בחשבון האינסטגרם שלו כי זה מבחינתו הזמן|"לעשות אנשים מאושרים באמצעות אוכל איטלקי". על כן מסוף השבוע הקרוב יהפוך מה שהתחיל כפופ-אפ והפך במהרה לספוט אהוב לא פחות מהפלאפל, למסעדה קבועה. תוכלו להמשיך להתענג שם על מנות כמו טליוליני פוטנסקה או רביולי טרטופו, ואת האושר שבחומוס לחפש במקומות אחרים, טובים לא פחות.

מתי: ראשון־חמישי, מוצ"ש

איפה: כפרה מיו

מעכשיו גם בצהריים פסטה של כפרה מיו. צילום: בנצי ארבל
מעכשיו גם בצהריים פסטה של כפרה מיו. צילום: בנצי ארבל

5. להשתתף בשעת תה בריטית מסורתית

מלון וולדורף אסטוריה הירושלמי, המלון הכי בינלאומי שיש לנו פה, משיק לרגל החורף ארוחת תה בריטית מסורתית. השף קונדיטור עידן חדד ממסעדת King’s Court שבמלון, יצר תפריט הכי קרוב למקור – כזה שמוגש בארמונות וחצרות אצילים אבל גם בכל אירוע בריטי משפחתי משחר ההיסטוריה (טוב בעצם לא משחר ההיסטוריה אלא מאמצע המאה ה־19, אבל מבחינתנו זו היסטוריה). בתפריט תוכלו למצוא כריכי מלפפון וגבינה, סלמון מעושן וסלט ביצים קלאסי, מאפי סקונס קלאסיים, עוגיות פיננסייר פיסטוק ופטל אדום, עוגיות מדלן דבש ולימון או בראוניז גבינה וריקוטה. בהתאם למסורת, מוגשת ארוחת שעת התה בכלי פורצלן יוקרתיים וכוללת, כמובן, גם המון סוגים של תה (שמגיעים אפילו עם שעון חול שינחה אתכם כמה זמן יש להשאיר את התיון בכוס). קחו ביס ושלוק מהספל המעוצב וחושו עצמכם בארמון המלכה.

מתי: ראשון־חמישי, 15:30-18:30

איפה: מלון וולדורף אסטוריה, ירושלים

למזוג לכם? שעת התה בוולדורף אסטוריה. צילום: Feel the vibe photography
למזוג לכם? שעת התה בוולדורף אסטוריה. צילום: Feel the vibe photography

6. לחוות יין בצורה רב חושית

אם עד כה חשבנו שהטעם והריח הם החושים היחידים המשתתפים בפעולה של שתיית יין, מופע קונספטואלי חדש ינסה לערער על זה: ReFeelingWine הוא ערב רב חושי שמציע דרך חדשה לחוות יין באמצעות פרפורמנס, אמנות ומוזיקה. מדובר בשיתוף פעולה של פיות היין (לי הופמן אגיב ושירה גרנות), הבסקולה והרידינג 3 שבו יטעמו המשתתפים שישה סוגים שונים של יין. לאחר כל טעימה יתעורר לחיים מופע של אמני קרקס, מוזיקה, וידיאו ארט ותאורה שיספרו את סיפורו הייחודי של כל אחד מהיינות. המופע יתקיים אחת לחודש ואם יש משהו אחד שאנחנו יכולים להגיד בנושא הוא יהיה: כזה עוד לא ראינו.

מתי: 17.11

איפה: רידינג 3. מזמינים כרטיסים כאן 

עובדות על כל החושים פיות היין. צילום: טל ווינברום אלקבס
עובדות על כל החושים פיות היין. צילום: טל ווינברום אלקבס

7. לקפוץ ליריד סלואו פוד

לא מזמן סיפרנו לכם על פתיחתה של עדניה, מעדניה חדשה שממוקמת בלב הגן הבוטני בירושלים. המעדניה הוקמה מלכתחילה על ערכי תנועת הסלואו פוד והשף שעומד בראשה – נדב מלין – הוא אחד ממובילי התנועה בארץ. השבוע, משתדרגת המעדניה הודות ליריד חדש שיתקיים אחת לחודשיים, גם הוא ברוח תנועת הסלואו פוד. היריד הראשון ייחנך ביום שישי הקרוב, כחלק מפסטיבל המטבח הישראלי של אמריקן אקספרס. יהיו בו דוכני אוכל רחוב, מתוקים, קפה, עמדת בשר המבוססת על בשר שנושא את תו התקן 'חי בריא', עמדת מאפים ופיצה נאפוליטנית עם מוצרלה של מחלבות עברי, עוף אורגני ממשק מלמד וכו' וכו'. כל זה כמובן יצטרף לשלל מוצרי המעדניה שאפשר יהיה לרכוש במקום ולקחת הביתה להמשיך את החגיגה. לאט לאט.

מתי: שישי, 9:00-14:00

איפה: עדניה

רק עם תקן חי בריא בקר מרעה מרמת הגולן ביריד הסלואו פוד בעדניה. צילום: אסף קרלה
רק עם תקן חי בריא בקר מרעה מרמת הגולן ביריד הסלואו פוד בעדניה. צילום: אסף קרלה

8. לסעוד בהשראת אמנות

הקוסאמה־מניה שמתחוללת פה בשבועות האחרונים הודות לתערוכה הענקית של האמנית יאיוי קוסאמה במוזיאון תל אביב מגיעה גם אל הצלחות שלנו: במסעדת פאסטל שצמודה למוזיאון רקח השף קובי בכר תפריט בהשראת היצירות של האמנית וגם שלל אירועים הקשורים בתערוכה. הדלעת, שהיא אחד הדימויים המרכזיים בעבודות של קוסאמה, היא באופן מתבקש הכוכבת של התפריט במנות כמו "פופ ארט דלעת" עם סקאלופ צרובים על הפלאנצ'ה, זביון מיסו, אורז בר פריך וסלט גרגיר נחלים וגם קינוח "דלעת משוגעת" – עוגת ספוג, קומפוט, שמנת חמוצה, פילה קלמנטינה וגלידת תבלינים עוקצת. לצד אלה תהיה גם ביצת הפברז'ה האיקונית ממול ים שכבר הזכרנו למעלה (שם עבד בכר כסו-שף במשך שנים רבות), שזוכה לעיטורי נקודות בהשראת האמנית – וגם: דילים של 1+1 על קוקטיילים – שיבואו, בין השאר, על בסיס וויסקי של מותג הסינגל מאלט החדש בישראל, Aberfeldy  – תפריטים מיוחדים לשעות אחר הצהריים ועוד.

מתי: מה-15 בנובמבר

איפה: פאסטל

בהשראת קוסאמה מנת פופ ארט דלעת בפאסטל. צילום: חיים יוסף
בהשראת קוסאמה מנת פופ ארט דלעת בפאסטל. צילום: חיים יוסף