חיפוש מתקדם

מיני פרעצל פרג ומלח גס

מתכון למיני פרעצל פרג ומלח גס
צילום: דניאל לילה | סגנון: קרין גורן, דניאל לילה

ביסים מלוחים שמתפצחים בפה – נשנוש ממכר ליד אלכוהול

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות
  2. פורשים את הבצק על משטח עבודה. מברישים בחמאה מומסת וחותכים למקלונים דקים (בעובי 1/2 ס"מ).
  3. מפתלים כל מקל לבורג. אוחזים כל בורג בשני הקצוות ומותחים מעט, כדי להאריכו. מפתלים לצורת פרעצל ומהדקים היטב את הקצוות.
  4. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, ומפרזים מלח גס וגרגרי פרג שלמים לקישוט.
  5. אופים כ- 15 דקות עד להזהבה.

גיוונים:

  • מחליפים את הפרג בזרעי קימל שלמים, זרעי אניס או קצח.

 

לפי אותה שיטה מכינים:

  • פרעצל זעתר: מחליפים את החמאה המומסת בשמן זית. מחליפים את הפרג בזעתר. מברישים את החטיפים בשמן זית בצאתם מהתנור.
  • פרעצל שוקולד: מורחים את הבצק בממרח שוקולד במקום בחמאה. מעצבים לצורת פרצעל. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים סוכר (רגיל או גבישי) מלמעלה ואופים באותו אופן.