מתכון

אוזני חזיר פריכות

מרץ 2019
2 דירוגים

האוזניים עוברות כבישה של 24 שעות בתחמיץ ואחריה בישול וטיגון. הן הופכות לפריכות ונספגות בטעמים אסיאתיים

מנה מצטיינת של מסעדת הבסטה. נוזל הכבישה יכול לשמש אתכם לכבוש את כל סוגי בשר החזיר. הכמויות של הנוזל שבמתכון מספיקות לכבישה של יותר מ-8 אוזניים אז אם אתם מכינים אולי כבר כדאי לנסות עוד מנות כמו: שווארמה חזיר או זנבות חזיר. הבשר יכול לשהות בנוזל עד ארבעה ימים.

בואו לקרוא על משתה החזירים של הבסטה במדור של אלון הדר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתחמיץ - נוזל כבישת החזיר

לאוזני החזיר

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את התחמיץ וכובשים את הבשר

1

מכניסים את כל חומרי נוזל הכבישה לסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים.

2

מכניסים את אוזני החזיר לנוזל הכבישה (הן צריכות להיות מכוסות לחלוטין) ל-24 שעות. מוציאים, שוטפים ומייבשים היטב בעזרת נייר מטבח.

מבשלים ומטגנים את אוזני החזיר

3

שורפים את שארית השערות על האוזניים בעזרת ברנר (מבער גז) או מצית.

4

ממלאים סיר בשפע מים, מוסיפים סויה, רוטב דגים וג׳ינג׳ר. מבשלים את האוזניים שעה ברתיחה עדינה. מוציאים מהסיר, מייבשים ומצננים. בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק.

5

פורסים את האוזניים לרצועות דקות ומקמחים בקמח שתובל בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מטגנים כ־3 דקות,מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מגישים

6

מפזרים על האוזניים בצל ירוק, כוסברה וצ׳ילי ומגישים עם פלח לימון.