מתכון

שווארמה חזיר

מרץ 2019
1 דירוגים
שווארמה חזיר, שף אילון עמיר מסעדת בסטה. צילום: רן בירן
שווארמה חזיר, שף אילון עמיר מסעדת בסטה. צילום: רן בירן

בטן החזיר העסיסית נכבשת, נצלת ונצרבת עד שהיא רכה כחמאה ובעלת קצוות פריכים. מגישים בפיתה עם יוגורט ובצל מוחמץ

מנה מצטיינת של מסעדת הבסטה. נוזל הכבישה יכול לשמש אתכם לכבוש את כל סוגי בשר החזיר – הכמויות פה מספיקות לכבישה של יותר מרק הבטן, אז אם כבר אתם מכינים, אולי כבר כדאי לנסות עוד מנות כמו: אוזני חזיר פריכות, או זנבות חזיר.

בואו לקרוא על משתה החזירים של הבסטה במדור של אלון הדר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לנוזל הכבישה

לצלייה

לבצל המוחמץ

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את התחמיץ וכובשים את הבשר

1

מכניסים את כל חומרי נוזל הכבישה לסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים.

2

מכניסים את בטן החזיר לנוזל הכבישה (היא צריכה להיות מכוסה לחלוטין) ל-24 שעות. מוציאים, שוטפים ומייבשים היטב בעזרת נייר מטבח.

צולים את הבשר

3

מחממים תנור ל-125 מעלות.

4

מניחים פרוסות בצל לבן בתבנית תנור רחבה ומעליהן מניחים את בטן החזיר כשהעור כפי מעלה. צולים 5 שעות עד שהעור משחים ופריך. מוציאים מהתנור ומצננים. מנקים את הבשר מעצמות וגידים ופורסים לפרוסות עבות בעזרת סכין חדה. שומרים את הבצלים עליהם צלינו את הבשר.

בינתיים כובשים בצל

5

מניחים פרוסות בצל סגול בקערה עם מעט מלח ועם החומץ. מכסים בניילון נצמד ומשאירים בחוץ כ־3 שעות עד שהבצל מתרכך.

צורבים את הבשר

6

מלהיטים מחבת עבה (אין צורך בשמן - הנתח מאוד שומני, אם אתם חוששים השתמשו במחבת נון סטיק). צורבים את פרוסות בטן החזיר כ-3 דקות מכל צד עד שהן משחימות. מוסיפים למחבת את הבצל הלבן מהצלייה מערבבים וצורבים יחד עוד כדקה.

מגישים

7

חוצים כל פיתה לשניים (כדאי לצלות אותן מעט על להבה גלויה לפני). בכל חצי מניחים בשר, מעט מבצל הצלייה ובצל מוחמץ. מגישים עם יוגורט צאן או צזיקי (יוגורט עם מלפפון מגורד, שן שום מגורדת ונענע יבשה).