מתכון

זנבות חזיר

בשר רך ופריך, זיגוג חריף ומתוק - מנה מלאת טעמים ומרקמים מנוגדים שמוציאה מהנתח הלא מוכר את המיטב

מרץ 2019
זנבות חזיר, מסעדת הבסטה, שף אילון עמיר. צילום: רן בירן
זנבות חזיר, מסעדת הבסטה, שף אילון עמיר. צילום: רן בירן

מנה מצטיינת של מסעדת הבסטה. נוזל הכבישה יכול לשמש אתכם לכבוש את כל סוגי בשר החזיר. הכמויות של הנוזל שבמתכון מספיקות לכבישה של יותר מ-4 זנבות אז אם אתם מכינים אולי כבר כדאי לנסות עוד מנות כמו: שווארמה חזיר או  אוזני חזיר. הבשר יכול לשהות בנוזל עד ארבעה ימים.

בואו לקרוא על משתה החזירים של הבסטה במדור של אלון הדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לנוזל הכבישה

לבישול זנבות החזיר

לטיגון

לזיגוג

להגשה

אופן ההכנה

מכינים נוזל כבישה וכובשים את הבשר

1

מכניסים את כל חומרי נוזל הכבישה לסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים.

2

מכניסים את זנבות החזיר לנוזל הכבישה (הם צריכים להיות מכוסים לחלוטין) ל-24 שעות. מוציאים, שוטפים ומייבשים היטב בעזרת נייר מטבח.

מבשלים ומטגנים את הזנבות

3

מניחים את הזנבות הכבושים בסיר מלא מים. מוסיפים את ירקות השורש והתבלינים ומבשלים כשעה. מוציאים ומקררים.

4

מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון בעומק בינוני. מניחים קמח בצלחת רחבה, מוסיפים מלח ופלפל, מקמחים את הזנבות ומטגנים 3 דקות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מזגגים ומגישים

5

מביאים לרתיחה בסיר קטן חמאה, סיראצ׳ה ומייפל. מבשלים כמה דקות עד לקבלת רוטב סמיך. מכניסים את הזנבות לרוטב ומבשלים ברתיחה עדינה כמה דקות עד שהם נעטפים ברוטב. מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים.