מתכון

אמפנדה גליסיאנה עם פטריות

אוגוסט 2019
2 דירוגים
אמפנדה גליסיאנה עם פטריות של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג : אוריה גבע
אמפנדה גליסיאנה עם פטריות של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג : אוריה גבע

בגליסיה ממלאים אותה בקלמרי, תמנון, עוף ובעצם כל דבר. כאן מכינים אותה מבצק חלה וכוסמין במילוי פטריות וגרנה פדנו

כל מי שהיה בגליסיה שבצפון מערב ספרד יודע שהאמפנדה באה משם, ולא רק שהיא באה משם, אלא שהיא ענקית במיוחד ונמכרת בכל פינת רחוב כמו פיצה – בסלייסים.

גיוון: אפשר גם לסגור את האמפנדות בעזרת ענפי תימין. "תופרים" את שולי האמפנדס בעזרת ענפי תימין.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

להברשה וקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים פעמיים

1

לשים את כל החומרים למעט המלח במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-8 דקות עד שמתקבל בצק רך. מוסיפים מלח ולשים 6 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד.

2

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעתיים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. בתום השעה הראשונה הופכים את הבצק.

3

אחרי שעתיים מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ויוצרים מהם כדורים. מניחים בתבנית ומכסים בניילון. מתפיחים 30 דקות.

בינתיים מכינים את המלית

4

מחממים מחבת גדולה מאוד עם חצי מכמות שמן הזית ומטגנים בצלים כ-12-10 דקות להזהבה עמוקה. מעבירים לקערה.

5

מחממים באותה מחבת את יתרת השמן ומקפיצים פטריות ותימין כמה דקות עד שהפטריות מתרככות מעט. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים ומוסיפים לבצל. מטגנים את הפטריות ב- 2 מחזורים אם המחבת לא גדולה דיה להכין את כולן יחד.

6

מוסיפים לקערה גרנה פדנו ופיסטוקים ומערבבים.

ממלאים ואופים

7

מחממים תנור ל-190 מעלות.

8

מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח קלות לאליפסה באורך 30 ס"מ ורוחב 20 ס"מ. מברישים בביצה טרופה ומניחים עליה מחצית מכמות המלית (משאירים שוליים של 2 ס"מ ללא מלית). מכסים בדסקית בצק נוספת וצובטים את הקצוות לסגירה. מברישים את פני הבצק בביצה ומניחים מעל פרוסות פטריות מלך היער.

9

אופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב ופריך.