מתכון

אמריקן אפל פאי

נובמבר 2019
3 דירוגים
אמריקן אפל פאי. צילום: shutterstock
אמריקן אפל פאי. צילום: shutterstock

מקורו של פאי התפוחים האמריקאי במתיישבים מהולנד ומאנגליה, שהביאו עמם את אהבתם לפרי העסיסי

זהו אחד המאכלים הפטריוטיים ביותר של האמריקאים, והראיה לכך בתשובתם של החיילים האמריקאים שלחמו במלחמת העולם השנייה לשאלה מדוע הם נלחמים – "למען אימא ולמען פאי התפוחים".

זמן קירור: 60 דקות

תבנית בקוטר 26 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

להכנת הבצק

1

מעבדים במעבד מזון בפולסים קצרים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה עד קבלת תערובת פירורית.

2

מוסיפים את הביצה ומי הקרח עד קבלת בצק אחיד ומעט לח (אך לא דביק). משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 60 דקות.

3

מרדדים מחצית מכמות הבצק וחותכים אותו לרצועות בעובי 1/2 ס"מ ובאורך הארוך מעט מקוטר התבנית. שומרים את הרצועות במקרר עד הרכבת הפאי.

4

מרדדים את מחצית הבצק הנותר לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר הגדול מעט מקוטר התבנית. מרפדים עמו את התבנית והדפנות. דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא עד הרכבת הפאי.

להכנת המלית

5

מערבבים בקערה את התפוחים, מיץ הלימון, הסוכר החום, הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט ותמצית הווניל עד שכל התפוחים מצופים בתערובת.

6

מוזגים את מלית התפוחים לתבנית הפאי ומפזרים מעל את קוביות החמאה. מסדרים מעל את רצועות הבצק בחפיפה בצורת שתי וערב ומהדקים את השוליים במזלג.

7

אופים את הפאי במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות במשך 40¬-45 דקות עד ריכוך התפוחים והשחמה. מצננים ומגישים