מתכון

ארטישוק ממולא בטלה ובורגול

אפריל 2021
ארטישוק ממולא בטלה ובורגול של שפית אביבית פריאל | צילום: שני בריל
ארטישוק ממולא בטלה ובורגול של שפית אביבית פריאל | צילום: שני בריל

טעמתי לראשונה ירקות ממולאים בטלה ובורגול באיסטנבול והתאהבתי

קצת לפני המפגש אצל ארז, כשחיפשתי רעיונות לממולאים שאכין עבורו, ראיתי בשוק ארטישוקים גדולים – מושלמים למילוי, והחלטתי לשדך להם את המלית הטורקית. המנה חמצמצה בזכות סומאק, שהחמיצות שלו שונה מזו של לימון – עדינה ופחות פירותית. אם נשארת לכם מלית אפשר להקפיא ולשמור להזדמנות אחרת.

זמן ההכנה הוא שעתיים להשריית הסומק + שעתיים וחצי הכנה וצלייה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למי הסומאק (ישתלבו במלית וברוטב)

למלית

לרוטב הבישול

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים מי סומאק

1

משרים את הסומאק במים לשעתיים ומסננים את המים לצנצנת מתאימה.

מכינים ארטישוקים למילוי

2

מכינים קערה עם מים, מוסיפים מיץ לימון ואת חצאי הלימון הסחוטים. תולשים מהארטישוקים את שכבת העלים החיצונית ומסירים את חלקו התחתון של הגבעול – משאירים כ־ 3 סנטימטרים ממנו. מסלקים את פלומת השערות בעזרת כף פריזיאן או כפית ומשאירים חלק מהעלים הפנימיים. מעבירים כל ארטישוק שמנקים לקערת מי הלימון כדי שלא ישחיר.

מכינים מלית

3

מערבבים את כל חומרי המלית (כולל 1 כוס מי סומאק) וממלאים את הארטישוקים עד 3/4 מגובהם (האורז יגדל בבישול וצריך להשאיר לו מקום).

מכינים רוטב לבישול

4

מטגנים בצל ושום בשמן זית במחבת מעל להבה בינונית תוך ערבוב 4־5 דקות, עד שהם הופכים לשקופים. מצננים מעט, מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי (כולל 2 כוסות מי סומאק) ויוצקים על הממולאים.

5

מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים. מגישים חם.