מתכון

ארנצ’יני ברוקולי ברוטב עגבניות שרי צלויות

אוגוסט 2020
ארנצ’יני ברוקולי ברוטב עגבניות שרי צלויות של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן, כלים: עדי ניסני
ארנצ’יני ברוקולי ברוטב עגבניות שרי צלויות של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן, כלים: עדי ניסני

הילדים ייהנו לגלות איך הבישול מרכך את הברוקולי הקשה, יאהבו ליצור מהעיסה כדורים בידיים חשופות ולראות אותם הופכים למין קציצה פריכה ומגובשת באפייה

שימו לב, לפני שמתחילים – האורז דורש השרייה מוקדמת של 4 שעות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לארנצ'יני

ל-600 מ"ל רוטב עגבניות שרי צלויות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים אורז, מבשלים 20 דקות עד שהאורז מתרכך ומסננים.

2

מחממים שמן זית במחבת מעל להבה בינונית, מוסיפים בצל ומטגנים 4 דקות להזהבה, מוסיפים ברוקולי ותרד, מערבבים, מבשלים 5 דקות ומורידים מהאש.

3

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבירים אורז מבושל, בצל, תרד וברוקולי מטוגנים לקערה, מוסיפים את כל יתר החומרים, מערבבים-לשים בידיים לתערובת אחידה ורכה, מכסים את הקערה בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה (בינתיים אפשר להכין עם הילדים את הרוטב).

4

מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים (בגודל של כדורי פינג פונג). אם התערובת מתפוררת ולא מתגבשת טוחנים 1/3 מהתערובת ב-3-2 פולסים במעבד מזון, מחזירים לקערה ומערבבים עם יתר התערובת. מניחים את הכדורים בתבנית ואופים 20-15 דקות עד שהם מזהיבים והופכים פריכים. מגישים חם על רוטב עגבניות שרי צלויות.

להכנת הרוטב

5

מחממים תנור ל-240 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

מסדרים עגבניות בתבנית, יוצקים עליהן שמן זית ומערבבים כך שהשמן יעטוף אותן. מסדרים בין העגבניות 4-3 שיני שום קלופות, מפזרים כפית מלח ים אטלנטי ואופים כ־25 דקות עד שהעגבניות מקבלות גוון זהוב ומגירות נוזלים. מוציאים מהתנור ומצננים לפחות 10 דקות.

7

מעבירים לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים 3-2 דקות לרוטב סמיך ואדום.