שימו לב את הבצק צריך להפשיר לילה מראש
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
קוצצים את עלי המנגולד ומועכים בידיים עם מעט מלח עד שהם קמלים.
2
מערבבים את המנגולד עם עלי הזעתר או האורגנו, הגבינות, הביצה והפלפל השחור. וטועמים, רוב הסיכויים שלא צריך עוד מלח (הגבינה הבולגרית מלוחה), אם בכל זאת חסר ממליחים.
מממלאים, מעצבים ואופים:
3
חותכים יריעת בצק ברוחב 40 ס״מ. מניחים מלית לאורך רצועת הבצק, בחלק הקרוב אליכם. מגלגלים לגלילה ומהדקים את הקצוות. חותכים למקטעים של כ-5 ס"מ (שנראים כמו שבלולים קטנים).
4
מניחים את השבלולים בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם לא אופים מיד מעבירים למקרר.
5
סמוך להגשה מחממים תנור ל-190 מעלות.
6
מברישים את הבצק בביצה ומפזרים זעתר ושומשום ואופים כחצי שעה או עד להזהבה. מתקבל מאפה שאפשר לתלוש ממנו מנות אישיות.