מתכון

בטטה מושלמת בתנור

בטטות צלויות פעמיים בשיטה מושלמת שמבטיחה תוצאה רכה ומקורמלת

5,395 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
בטטה מושלמת בתנור של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
בטטה מושלמת בתנור של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

בטטה היא ירק טריקי: מצד אחד, הכי קל להכין אותה בתנור, ומצד שני, אם אופים אותה יותר מדי היא עלולה להפוך לסמרטוטית ולא מגרה. האפייה הכפולה של בטטות, פעם בשלמותן כשהקליפה מהווה תא חימום אישי לכל בטטה, ופעם כשהן חצויות, מבטיחה שלא תפספסו ותקבלו בטטות רכות ומקורמלות מושלמות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מסדרים בטטות בתבנית ואופים כ־20 דקות, עד שהקליפה משחימה ונפרדת מבשר הבטטה.

3

חוצים את הבטטות, משמנים את נייר האפייה ב־1/4 כוס שמן ומניחים את חצאי הבטטה עם החתך כלפי מטה. מפזרים מלח ומחזירים את התבנית לתנור.

4

אופים 20־30 דקות, עד שהבטטות משחימות ומתקרמלות בשוליים.