את הפילו הקפוא חשוב להפשיר לילה מראש במקרר, כך תבטיחו לעצמכם עבודה קלה ונוחה, בחבילה יש מעט יותר עלים מהדרוש, עלים שלא נוצלו לא מקפיאים מחדש, אפשר ליצור מהם כיסנים קטנים ולמלא בפירה או גבינה ממותקת ואגוזים ולאפות לצד הבניצה בתבנית שקעים. במהלך הרכבת המאפה משמנים כל עלה בנפרד ומקפידים לכסות את עלי הבצק שממתינים לתורם במגבת לחה כדי למנוע ייבוש. את מלית הגבינות אפשר להשאיר כמו שהיא או לנהוג כמו בולגרים ולהוסיף לה עשבי תיבול, עלי תרד מטוגנים וסחוטים או בשר חציל קלוי וקצוץ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית.
מכינים את המלית
2
מערבבים את הגבינות והביצים והיוגורט לתערובת אחידה. מוסיפים עשבי תיבול אם רוצים.
מרכיבים ואופים
3
מברישים שני עלה פילו בחמאה מומסת אחד אחרי השני ומניחים זה על גבי זה בתבנית. מקמטים עוד 4 עלים ומניחים מעל. יוצקים את תערובת הגבינות מעליהם.
4
משמנים שני עלי פילו נוספים ומניחים על הגבינה. אם רוצים חורצים בעדינות את פני המאפה לגודל הפרוסות הרצוי כדי להקל על הפריסה אחרי האפייה.
5
אופים 30-35 דקות, עד שהבצק משחים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני פורסים כדי לתת למאפה להתייצב.