החומרים טבלת מידות ומשקלות
למילוי
אופן ההכנה
מכינים את המילוי
1
מחממים שמן זית או חמאה במחבת עמוק ומטגנים בצל להזהבה. מוספים שום, ברוקולי, זוקיני וצ'ילי (לא חובה), מתבלים, מערבבים ומטגנים כ־5 דקות עד שהירקות מתרככים. מכבים את הלהבה ומצננים לטמפרטורת החדר.
2
מעבירים את המילוי לקערה, מוספים גבינות ומערבבים לתערובת אחידה.
מכינים את הבקלוואה
3
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4
מניחים בתבנית דף פילו ראשון, מורחים בחמאה ומניחים מעליו דף נוסף. מפזרים שליש מהמילוי ומכסים עם עוד שני דפים משומנים בחמאה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מניחים בחלק העליון 4 דפי פילו משומנים האחד. חותכים את המאפה בצורת בקלוואה ואופים כ־30 דקות עד הזהבה יפה.