מתכון

גולאש טלה ובצקניות תפוחי אדמה של שניידר

פברואר 2020
4 דירוגים
גולש כתף טלה ובצקניות - קפה פופולר צילום: אריאל עפרון
גולש כתף טלה ובצקניות - קפה פופולר צילום: אריאל עפרון

בבר הצפוף של דני שניידר סעדו אושיות תל אביביות כמו נתן זהבי, רון חולדאי, אורי סביר, מאיר שניצר ועוד

הבר נסגר ב-2005 אחרי 14 שנות פעילות, אבל הלקוחות הקבועים עדיין מדברים בגעגוע על הגולאש שהוגש במקום.

המנה תוגש בספיישל מיתולוגיה תל אביבית בקפה פופולר. לכל הפרטים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגולאש:

לבצקניות תפוחי אדמה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים גולאש

1

מחממים שמן בסיר רחב ועמוק ומטגנים נתחי טלה מכל הצדדים עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח ופלפל שחור.

2

+ מוסיפים לסיר בצלים, סלרי, גזר ועגבניות ומטגנים כ-5 דקות, עד שהם מזהיבים. מחזירים פנימה את הבשר ומוסיפים את יתר החומרים. מנמיכים להבה ומבשלים 3 שעות, עד שהבצק רף ומתפרק.

בינתיים מכינים בצקניות תפוחי אדמה

3

לשים את כל חומרי הבצקניות ביחד עד לקבלת בצק קשה מעט ונוח לעבודה. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים, כף אחרי כף, עד שהבצק מגיע למרקם הרצוי. מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בגודל של גולות ומוסיפים לתבשיל. מבשלים 30 דקות נוספות.