מתכון

גזרים צלויים במדורה

צולים גזרים מעל מדורה צלייה ארוכה ואיטית, שבסופה הם מתקבלים מתוקים ורכים וספוגים בטעמי עשן

גזרים צלויים של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל
גזרים צלויים של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל

הכנות מקדימות בבית: חולטים את הירקות חליטה מקדימה.

איזה ציוד אורזים לשטח? איך מדליקים מדורה? ומה הטיפים של השפים לבישול שטח של מקצוענים? כל מה שחשוב לדעת – כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים גזרים רבע שעה לריכוך חלקי.

2

מתבלים את הגזרים בשמן זית, מלח ופלפל, מניחים בתוך סלסילת רשת ברזל (אפשר ליצור אחת בקלות מרשת לולים), תולים מעל מדורה וצולים כשעה להשחמה יפה.