מתכון

גראטן ארטישוק ירושלמי

ינואר 2019
3 דירוגים
גראטן ארטישוק ירושלמי. צילום: shutterstock
גראטן ארטישוק ירושלמי. צילום: shutterstock

שף ברק אהרוני מגיש מתכון לתוספת מקורית של גראטן ארטישוק ירושלמי פשוט להכנה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולפים את הארטישוק הירושלמי ושמים במים עם מעט לימון.

2

בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת ותימין ומוסיפים את אגוז המוסקט והמלח. מבשלים את השמנת ברתיחה כ־5 דקות. מסירים מהאש.

3

פורסים את הארטישוק הירושלמי בחלקו העגול לפרוסות דקות ומניחים על מגבת לייבוש.

4

מחממים תנור ל־180 מעלות.

5

מחזירים את סיר השמנת לאש, מוסיפים את הארטישוק הפרוס פנימה ומערבבים. לאחר שלוש דקות מוסיפים חצי מכמות הגבינה פנימה, מערבבים במשך דקה נוספת עד שהנוזל מסמיך ומכבים. ממתינים מעט לקירור ומתחילים לסדר בתבנית בינונית את הארטישוק. יש לחלק את סידור הארטישוק לשלושה חלקים, בכל פעם מכניסים גבינה בין שכבה לשכבה.

6

אופים עם נייר אפייה מעל במשך 15 דקות ואז מורידים את ניר האפייה ומעלים את הטמפרטורה ל־200 מעלות לקבלת צבע שחום ויפה בחלקו העליון של הגראטן.