מתכון

גראטן תפוחי עץ ממולאים במרציפן

ספטמבר 2020
גראטן תפוחי עץ ממולאים במרציפן של רינת צדוק. צילום: שני בריל.
גראטן תפוחי עץ ממולאים במרציפן של רינת צדוק. צילום: שני בריל.

קינוח מרהיב וקל להכנה לשנה החדשה. תפוחים פרוסים לעלים דקיקים שבתוכם מטמינים מרציפן, שקדים ואגוזים קצוצים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומורחים מעט שמן זית על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסדרים מחצית מכמות פרוסות התפוחים בתבנית כמו רעפים - כשהן חופפות מעט.

2

צובטים מהמרציפן חתיכות קטנות (בגודל של כ־1/4 כפית) ומפזרים על התפוחים, מפזרים גם שקדים ואגוזים.

3

מערבבים סירופ מייפל ומי זהר בקערית ויוצקים מעל התפוחים. מכסים בפרוסות התפוחים הנותרות, מברישים את פניהן במעט שמן זית ומפזרים סוכר קנים. מעבירים לתנור ואופים כ־ 15 דקות להזהבה.