מתכון

גרנולה זעתר

דצמבר 2019
3 דירוגים
גרנולה זעתר של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
גרנולה זעתר של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

עלי הזעתר מתייבשים באפייה והופכים פריכים. עוד קצת קראנץ' אפשר לקבל מכל סוגי הגרעינים והאגוזים - תוסיפו את אלו שאתם אוהבים

הגרנולות המלוחות–מתוקות אהובות עליי במיוחד, וכך גם השילוב בין זעתר, דבש ושמן זית. כאן חיברתי את שניהם ובהגשה הוספתי גם יוגורט–לאבנה ותפוז – אל תוותרו עליו, הוא מקפיץ ומרענן את הטעמים. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מערבבים שיבולת שועל, שקדים, קשיו, סומאק, מלח ועלי זעתר בקערה רחבה. בקערית נפרדת מערבבים דבש ושמן זית. יוצקים את תערובת הדבש ושמן הזית מעל תערובת שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים לעיטוף.

2

משטחים את הגרנולה בתבנית בשכבה אחת וללא חפיפות. מעבירים לתנור ואופים כ־35 דקות עד ששיבולת השועל והאגוזים משחימים, כל 8־10 דקות פותחים את התנור (ואפילו קודם אם מריחים ניחוח קלוי מדי), מערבבים את הגרנולה ושוב משטחים אותה. בתום האפייה מוציאים מהתנור, מצננים ושוברים את הגרנולה שהתגבשה לנתחים גדולים או פירורים - מה שאתם מעדיפים.

הצעת הגשה ל־2 מנות

3

מערבבים 1 כוס יוגורט ו־2 כפות לאבנה ומעבירים ל־2 קעריות הגשה. מניחים מעל כל קערית חופן נדיב של גרנולה ופלחי תפוז מפולטים מתפוז אחד. מפזרים כפית קליפת תפוז מגוררת, מזרזפים מעל מעט שמן זית ודבש ואוכלים.