מתכון

דייסת סולת מתוקה עם אגס מקורמל ומרציפן

דצמבר 2018
5 דירוגים
דייסת סולת עם אגס מקורמל ומרציפן של שף חיים כהן. צילום: נמרוד סונדרס
דייסת סולת עם אגס מקורמל ומרציפן של שף חיים כהן. צילום: נמרוד סונדרס

שף חיים כהן מגיש מתכון מתוק לדייסת סולת שתחמם לכם את החורף

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לדייסה

1

מבשלים בסיר את הסולת והחלב על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד הסמכה.

2

מורידים את הדייסה מהכיריים כשהיא במצב נוזלי יחסית (היא תמשיך להתבשל ולהסמיך; לפני ההגשה מערבבים שוב כי היא מתקשה).

לאגס מקורמל

3

במחבת ממסים סוכר, מים וכמה טיפות מי ורדים. מבשלים על אש בינונית עד המסת הסוכר. מוסיפים את חצאי האגס ומבשלים ברתיחה עדינה כ־10 דקות תוך הפיכת האגסים מדי פעם. כשהמים מתאדים ומתחיל להיווצר קרמל, משאירים בו את האגס עם הצד החתוך כלפי מטה.

להגשה

4

מוזגים את הדייסה לצלחת עמוקה, מניחים בעדינות את האגס מלמעלה ומגרדים מרציפן לקישוט.