מתכון

דפי אורז ממולאים בחזה עוף עם סברס ותירס

שף עמוס שיאון מפציר בכם לאמץ את דפי האורז בעונה החמה, ומלמד איך להכין מהם מנה מנצחת

דצמבר 2018
דפי אורז ממולאים בחזה עוף עם סברס ותירס של עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
דפי אורז ממולאים בחזה עוף עם סברס ותירס של עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

דפי אורז הם מצרך אידיאלי, במיוחד לקיץ – אפשר לגלגל בהם כמעט כל מה שרוצים ולהרכיב ארוחה קלילה וכיפית, בלי יותר מדי טיגונים והכנות. בדרך כלל ממלאים אותם במרכיבים מהמטבח האסייתי, אבל כאן המלית היא דווקא בהשראת המטבח המקסיקני.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל וצורבים במחבת חמה כמה דקות עד שהחזה מזהיב ובשר העוף מלבין מבפנים. קוצצים את חזה העוף הצלוי.

2

מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית למעט עלי הנענע. טועמים וממליחים לפי הצורך.

3

Ž מוציאים כל דף אורז בנפרד ומשרים במשך כמה שניות במים פושרים רק עד שהוא מתרכך קלות. פורשים כל דף על משטח עבודה, ממלאים בכף גדושה של מלית במרכז הדף, מוסיפים מעט נענע, מהדקים את החלק הקרוב אלינו מעל המילוי, מקפלים את הצדדים פנימה מהדקים היטב וממשיכים לגלגל בצורה מהודקת עד שמתקבל רול.

4

מערבבים את מרכיבי הרוטב ומגישים אותו לצד הרולים לטבילה.