מתכון

הכנאפה של עינת אדמוני

ינואר 2020
11 דירוגים
הכנאפה של עינת אדמוני של עינת אדמוני. צילום: קוונטין בייקון
הכנאפה של עינת אדמוני של עינת אדמוני. צילום: קוונטין בייקון

פחות מתוקה ויותר קלילה מהמקור והמלית, מעין רפרפת הדרית של ריקוטה, חלב וסולת

מומלץ להגיש את הכנאפה עם גלידת פיסטוק – לא אותנטי אבל טעים.

תבנית מלבנית בגודל 33×23 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה מומסת.

2

מחממים חלב וסוכר בסיר בינוני עד שמתחיל בעבוע בשולי הסיר. מוסיפים סולת באיטיות ותוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה.

3

מורידים מהכיריים ומצננים לטמפ’ החדר. מוסיפים ריקוטה, קליפת לימון ומי פריחת הדרים ומערבבים היטב.

4

שמים את אטריות הקדאיף בקערה גדולה, מוסיפים אבקת סוכר ומקפיצים בקצות האצבעות עד שהאטריות מצופות. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים בעדינות. אם לא ממשיכים מייד לשלב הבא, מכסים את הקערה במגבת לחה כדי שהאטריות לא יתייבשו.

5

משטחים מחצית מהאטריות באופן שווה בתחתית התבנית. מורחים עליהן את תערובת הריקוטה ומחליקים. מפזרים את יתרת הקדאיף ומיישרים.

6

אופים 20-15 דקות להזהבה ומניחים להצטנן לטמפ’ החדר.

7

חותכים למנות, מטפטפים סירופ ורדים ומפזרים חופן פיסטוקים קצוצים.