מתכון

המבורגר דגים

כשפיתחתי מתכוני דגים דמיינתי שאחד מהם יהיה של המבורגר עסיסי ושומני. המתכון הזה עולה על כל דמיון

אוקטובר 2019
המבורגר סלמון של רינת צדוק. צילום: שני בריל
המבורגר סלמון של רינת צדוק. צילום: שני בריל

כשהתחלתי לעבוד על מתכונים למדור דמיינתי שאחד מהם יהיה של המבורגר עסיסי ושומני. חיפשתי בשר דג שיתאים ואחרי כמה ניסיונות עליתי על תגלית משמחת: הבשר הסמוך לצלעות הסלמון – אותה רצועה שומנית שלרוב נזרקת אחרי הפילוט – מושלם למשימה. בקשו ממוכר הדגים לשמור לכם אותו. את הסלמון צריך לקצוץ ידנית בסכין ולערבב עם דג נוסף – לבן ועסיסי. את ההמבורגרים אפשר להקפיא אחרי שיוצרים את הקציצות ולצלות במחבת או בתנור היישר מהמקפיא (פשוט מוסיפים 2 דקות צלייה לכל צד).

לצ'יפס גזר

ללחמניות חלב שקדים

לאיולי חזרת

גיוון: את ההמבורגר אפשר לאפות גם ללא טיפת שמן – מחממים תנור ל־240 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ואופים את הקציצות 5 דקות מכל צד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קוצצים בשר סלמון ומוסר בסכין חדה לקוביות קטנטנות, מעבירים לקערה, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה של מנוחה.

2

מלהיטים מחבת ברזל כבדה (רצוי מחבת פסים). מוציאים את הקערה מהמקרר ויוצרים מתערובת הדג 8 קציצות פחוסות שוות בגודלן. מוסיפים למחבת שמן זית, צולים את הקציצות 2־3 דקות והופכים כשהקציצה נפרדת בקלות מהמחבת. צולים 2־3 דקות מהצד השני. מגישים בלחמניית חלב שקדים עם איולי חזרת וצ'יפס גזר (ראו מתכונים למעלה).