מתכון

הקורבייה של סבתא

ספטמבר 2019
1 דירוגים
הקורבייה של סבתא של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר
הקורבייה של סבתא של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר

עוגיות חמאה קטנטנות שמגישים ליד השתייה החמה

Kourabiedes Yia Yia – ביוונית "העוגיות של סבתא". זה בסך הכל השם שלהן, אבל אצל כל מי שלדינו זורמת בנימיו השם הזה מפעיל בו מיד את בלוטות הטעם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מראש תנור ל־180 מעלות. מקציפים במיקסר את החמאה עם 75 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר.

2

מערבבים את הקמח עם החומרים היבשים האחרים, כולל השקדים הטחונים (ללא השקדים השלמים).

3

מוסיפים לחמאה את החלמון והברנדי. במהירות האיטית ביותר מוסיפים 2 כוסות מתערובת הקמח. כשאלה נטמעות מפסיקים את פעולת המיקסר. מוסיפים את יתר תערובת הקמח, 1/2 כוס בכל פעם, ומערבבים בעזרת כף מעץ.

4

מרפדים תבנית בנייר אפייה. קורצים כ־80 עוגיות מהתערובת. נועצים במרכז כל אחת שקד שלם קלוי. אופים בתנור 15־20 דקות עד שהן מזהיבות מעט מלמעלה. נותנים לעוגיות קצת להצטנן לפני שמוציאים אותן. מושחים כל עוגייה בקצת תמצית ורדים (לא חובה) ובוזקים אבקת סוכר מלמעלה

מתוך הספר החדש של רותי רוסו: המטבח של רותי רוסו – ספר המתכונים שכל בית צריך. צילום: זוהר רון. סגנון: עמית פרבר. הוצאת גורדון ספרים. 230 עמ'. 138 ש"ח

המטבח של רותי רוסו. עטיפה ועיצוב: טל בוניאל
המטבח של רותי רוסו. עטיפה ועיצוב: טל בוניאל