מתכון

וולדורף בטטות

סלט הוולדורף הזה, שבו בטטה מחליפה את תפוח העץ מהגרסה הקלאסית, מוגש עם מיונז שהכנתי מרכיבים שגם הם נמצאים בסלט – אגוזים וסלרי

7,537 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
סלט וולדורף בטטות של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
סלט וולדורף בטטות של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

מאז ששוחרי הבריאות הכריזו מלחמה על שומן רווי, כבר לא תראו סלטים שטובעים במיונז כמו פעם. סלט הוולדורף הזה, שבו בטטה מחליפה את תפוח העץ מהגרסה הקלאסית, מוגש עם מיונז שהכנתי מרכיבים שגם הם נמצאים בסלט אגוזים וסלרי.

טיפ: משתמשים בקליפות הבטטות הצלויות להכנת צ'יפס קליפות בטטה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למיונז אגוזי מלך

אופן ההכנה

מכינים את הבטטות

1

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים בתבנית בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן. קולפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות בגודל כ־2 ס"מ.

3

מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים סלרי ואגוזי מלך ומערבבים.

מכינים מיונז אגוזי מלך

4

טוחנים אגוזי מלך ומיץ לימון למרקם חלק. מוסיפים שמן זית בהדרגה וממשיכים לטחון. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים למיונז חלק במרקם סמיך.

5

מוסיפים לסלט שתי כפות מיונז, מערבבים ומגישים. שומרים את יתר המיונז במקרר בצנצנת אטומה עד שבועיים.