החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים בצל וכרשה ומטגנים מעל להבה נמוכה ותוך ערבוב 5 דקות.
2
מוסיפים שום, תפוחי אדמה ושורש סלרי ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות נוספות. מוסיפים תימין, קישואים, מלח ופלפל שחור. יוצקים פנימה ציר ירקות או מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. מסירים מהלהבה ומצננים מעט.
3
טוחנים את המרק בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק ידני למרק חלק. מסננים במסננת דקת חורים.
להגשה (אם רוצים)
4
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים קישואים עם פרח, מלח ופלפל שחור ומטגנים כ־2 דקות מכל צד להזהבה. מניחים בתוך כל קערת מרק.