מתכון

חיתוכיות פריכות במלית מרציפן והדרים של מיקי שמו

פברואר 2020
1 דירוגים
חיתוכיות פריכות במלית מרציפן והדרים של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
חיתוכיות פריכות במלית מרציפן והדרים של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

דקות, פריכות וממולאות במרציפן מבושם — החיתוכיות האלה הן בין האהובות עלי ביותר

תבנית בגודל 20×30 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס בצק פריך

למלית מרציפן הדרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

שמים חמאה וסוכר דמררה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות לתערובת אחידה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית.

2

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

3

מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים קלות את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20×30 ס”מ ועובי 7 מ”מ ומניחים אותו בתבנית. דוקרים את הבצק במזלג כדי שלא יתפח במהלך האפייה.

5

אופים כ-12-10 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים את הבצק ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.

מכינים את המלית, אופים וחותכים

6

שמים את כל חומרי המלית בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-4-3 דקות עד לתערובת חלקה ומעט תפוחה.

7

מורחים את המלית בשכבה אחידה על הבצק האפוי בעזרת מרית.

8

אופים כ-30-25 דקות עד להזהבה. מצננים כשעה לפני החיתוך. מפזרים אבקת סוכר.

9

מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים בסכין ארוך ומשונן. שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.