מתכון

חיתוכיות תות

החיתוכיות האלה הן גיוון פשוט ומגניב, שמשדרג את סיום הארוחה

4,104 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2022
חיתוכיות תות של שף אורן אסידו. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: עינב רייכנר
חיתוכיות תות של שף אורן אסידו. צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: עינב רייכנר

אצלי בבית אוכלים כשר, ולכן יש לנו רק שני סוגי קינוחים ללא חמץ: צלחת פירות או תותים עם שמנת. החיתוכיות האלה הן גיוון פשוט ומגניב, שמשדרג את סיום הארוחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לקלתית שמן זית

לקרם תות

להגשה (אם רוצים)

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית

1

טוחנים עוגיות במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים שמן זית תוך כדי פעולת מעבד המזון וממשיכים לטחון לתערובת רטובה.

2

משטחים את התערובת בתבנית ומעבירים למקפיא לשעתיים, עד שהיא מתייצבת.

מכינים את הקרם

3

טורפים בסיר מחית תותים, מחית ליים או לימון, סוכר וביצים ומבשלים את התערובת על להבה נמוכה תוך כדי טריפה, בלי להביא לרתיחה, 5־7 דקות לקרם סמיך.

4

מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה למד ליטר או כלי עמוק וצר, מכסים בניילון נצמד המונח ישירות על הקרם, ומצננים מחוץ למקרר כשעה ל־40־45 מעלות.

5

מערבבים בקערית ג'לטין ומים לתערובת אחידה ומשאירים בצד ל־10 דקות, עד שכל הנוזלים נספחים.

6

מוסיפים לקרם חמאה ואת תערובת הג'לטין וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לקרם חלק.

7

משטחים את הקרם על הקלתית ומחזירים למקפיא ל־3־4 שעות נוספות להתייצבות מלאה.

8

חותכים את העוגה לריבועים בגודל כ־5*5 ס"מ (או למלבנים) ומגישים. שומרים בכלי אטום במקפיא.

שימו לב שהכנת המנה מצריכה כשעה קירור + כ־6 שעות הקפאה.