אצלי בבית אוכלים כשר, ולכן יש לנו רק שני סוגי קינוחים ללא חמץ: צלחת פירות או תותים עם שמנת. החיתוכיות האלה הן גיוון פשוט ומגניב, שמשדרג את סיום הארוחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"לקלתית שמן זית
לקרם תות
להגשה (אם רוצים)
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית
1
טוחנים עוגיות במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים שמן זית תוך כדי פעולת מעבד המזון וממשיכים לטחון לתערובת רטובה.
2
משטחים את התערובת בתבנית ומעבירים למקפיא לשעתיים, עד שהיא מתייצבת.
מכינים את הקרם
3
טורפים בסיר מחית תותים, מחית ליים או לימון, סוכר וביצים ומבשלים את התערובת על להבה נמוכה תוך כדי טריפה, בלי להביא לרתיחה, 5־7 דקות לקרם סמיך.
4
מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה למד ליטר או כלי עמוק וצר, מכסים בניילון נצמד המונח ישירות על הקרם, ומצננים מחוץ למקרר כשעה ל־40־45 מעלות.
5
מערבבים בקערית ג'לטין ומים לתערובת אחידה ומשאירים בצד ל־10 דקות, עד שכל הנוזלים נספחים.
6
מוסיפים לקרם חמאה ואת תערובת הג'לטין וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לקרם חלק.
7
משטחים את הקרם על הקלתית ומחזירים למקפיא ל־3־4 שעות נוספות להתייצבות מלאה.
8
חותכים את העוגה לריבועים בגודל כ־5*5 ס"מ (או למלבנים) ומגישים. שומרים בכלי אטום במקפיא.
שימו לב שהכנת המנה מצריכה כשעה קירור + כ־6 שעות הקפאה.