מתכון

חמין של עומר מילר

דצמבר 2016
5 דירוגים
חמין בשקית קוקי. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דלית רוסו.
חמין בשקית קוקי. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דלית רוסו.

כבר בפעם הראשונה שניסינו את המתכון לחמין של עומר מילר הבנו שיש כאן מענה לכל שאיפותינו

במתכון של עומר מילר (שפורסם במקור בספר “מטבח ישראלי” ומופיע כאן בשינויים קלים של כמויות) יש את המתקתקות של הטשולנט האשכנזי, החריפות מהסחינה המרוקאי, אורז מהתבית העיראקי וכמות נדיבה של פפריקות מהטפינה התוניסאית. ויש גם סילאן, עצמות מוח שתורמות עסיסיות, מגוון תבלינים ושפע (יחסי) של בשר ובצל.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר גדול מאוד שמתאים לתנור. מוסיפים בשר, מלח ופלפל ומטגנים להשחמה - אפשר במחזורים. מעבירים לצלחת.

2

מוסיפים בצל לאותו סיר ומטגנים באיטיות להזהבה. מוסיפים שום ושעועית לבנה ומחזירים את הבשר. מניחים מעל תפוחי אדמה, עצמות מוח, שורשים, גזר ותמרים ויוצקים סילאן. מתבלים במלח, 2 כפות כמון, בהראט, 2 כפות פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה.

3

מערבבים את יתרת הכמון והפפריקה בקערית. מערבבים אורז עם כף מתערובת התבלינים ומעט מלח ומעבירים לשקית קוקי. סוגרים את השקית, מחוררים אותה קלות ומניחים בסיר צמוד לדופן. מערבבים גריסים עם כף מתערובת התבלינים ומעט מלח ומעבירים לשקית קוקי נוספת. סוגרים, מחוררים אותה קלות ומניחים בסיר צמוד לדופן. מניחים מעל ביצים.

4

יוצקים לסיר ציר עוף או מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה שעתיים. טועמים ומתקנים תיבול.

5

בינתיים מחממים תנור ל-100 מעלות.

6

מוודאים שהסיר אטום ומעבירים אותו לתנור. אופים 8 שעות או לילה.

טיפים וגיוונים:
מחליפים חלק מכמות הבשר בשוקי עוף.
מחליפים חצי מכמות תפוחי האדמה בבטטות.