מתכון

חצילים בתחמיץ

צלוחית מענגת של פרוסות חצילים אפויות בשמן זית, שהושרו בתחמיץ האהוב עליי על בסיס חומץ בלסמי לבן

אוקטובר 2021
חצילים בתחמיץ של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל
חצילים בתחמיץ של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל

החומץ הבלסמי הלבן מבוסס על אותם זני ענבים כמו הבלסמי השחור והמוכר, אך להבדיל ממנו אינו עובר תהליך של קרמול, צמצום ויישון, ונשאר בהיר, קליל, פירותי, מתקתק ומרענן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחמיץ בלסמי לבן

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מברישים פרוסות חצילים בשמן זית משני הצדדים, מסדרים בתבנית וממליחים.

3

אופים כ־30 דקות, עד שהחצילים מתרככים ומזהיבים יפה.

מכינים את התחמיץ

4

מערבבים בקערה את כל מרכיבי התחמיץ.

5

יוצקים את התחמיץ על החצילים החמים (שומרים בצד כמה כפיות להגשה) ומצננים כ־30 דקות לטמפרטורת החדר.

6

מסדרים את החצילים על צלחות הגשה, יוצקים עליהם את התחמיץ הנותר ושמן זית ומגישים.