שם היו מקרמלים את הנוזל שאותו חצילים שרופים מגירים ומתבלים בעזרתו דגים נאים. בגרסה הזאת, רן הופך את הנוזל לסירופ מתובל בג'ינג'ר, שלוקח את המנה לכיוון מזרח אסייתי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ חצילים וג'ינג'ר
להגשה
אופן ההכנה
1
שורפים חציל על הלהבה הגדולה בכיריים (רצוי לרפד אותה בנייר אלומיניום) כ־10 דקות מכל צד, עד שקליפתו נחרכת. מניחים מסננת מעל קערה, מעבירים אליה את החציל ומסננים כ־15 דקות. שומרים את הנוזלים.
מכינים סירופ חצילים וג'ינג'ר
2
מסננים 1/2 כוס מנוזלי החציל ומעבירים לקלחת קטנה. מוסיפים דבש, מלח, ג'ינג'ר ושאטה (אם רוצים) ומערבבים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ־10 דקות, עד שהסירופ מתחיל להסמיך.
מרכיבים את המנה ומגישים
3
קולפים את החציל ומניחים על צלחת הגשה. מזלפים שמן זית ומתבלים במעט מלח. יוצקים מעל את הסירופ. מתבלים רוקט במיץ לימון ומסדרים לצד החציל. מגישים מיד.