טייק ים תיכוני על טאקוס דרום אמריקאיים: טופו חומוס, מטבוחת שרי זריזה וטחינת שקדים חמצמצה. ארוחה מגניבה בהרכבה עצמית שכיף להגיש, במיוחד בקיץ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למטבוחת עגבניות שרי
לטחינת שקדים וליים
להגשה
אופן ההכנה
מכינים מטבוחת עגבניות שרי
1
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים עגבניות שרי כ־2 דקות תוך כדי ערבוב או הקפצה. מוסיפים שום, צ'ילי ומלח וממשיכים לצלות 7־8 דקות, עד קבלת תערובת במרקם מטבוחה.
מכינים טחינת שקדים וליים
2
טורפים את כל המרכיבים בקערה בעזרת מטרפה, עד שמתקבלת טחינה חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את הטופו
3
מתבלים טופו בזרעי כוסברה וכמון, פלפל ומלח.
4
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הטופו 2 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה.
5
מחממים טורטיות במחבת יבשה כ־30 שניות מכל צד. מעבירים לצלחת ומכסים במגבת.
6
מניחים את הטופו הצלוי, מטבוחת העגבניות, טחינת השקדים ושאר התוספות בקעריות קטנות במרכז השולחן ומגישים עם הטורטיות להרכבה עצמית.