מתכון

טאקוס עוף בגוואקמולי יוגורט

יוני 2020
טאקוס טופו בסלסת גווקאמולי יוגורט של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן, כלים: עדי ניסני
טאקוס טופו בסלסת גווקאמולי יוגורט של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן, כלים: עדי ניסני

טאקוס הופכים ממש בקלות לארוחה חגיגית ושמחה

אפשר להרכיב את הטאקוס מראש אבל אני מעדיפה להניח על השולחן שפע צלחות צבעוניות ולתת לכל אחד להרכיב את המנה שלו בעצמו.

לגרסה צמחונית: מחליפים את העוף בטופו חתוך לפיסות מלבניות בעובי של כ-1 ס”מ וצורבים אותו כ-2 דקות מכל צד עד שמתקבלים פסי חריכה עדינים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוף

לסלסת גוואקמולי יוגורט

להרכבת הטאקו

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים חזה עוף

1

מערבבים שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור בקערה רחבה. מוסיפים חזות עוף ומערבבים עד שהם נעטפים בתערובת. צורבים היטב את חזות העוף על מחבת פסים בערך 5 דקות מכל צד, עד לקבלת פסי צריבה יפים משני הצדדים. מצננים פורסים לפרוסות של ס"מ.

מכינים סלסה

2

טוחנים את כל חומרי הסלסה במעבד מזון או במוט ריסוק ידני, טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

מרכיבים את הטאקו ומגישים

3

מרפדים כל טאקו בחסה, כרוב, גזר, בצל ירוק, צ'ילי, כוסברה ונענע. מוסיפים פרוסות מנגו, עוף צלוי ופרוסות אבוקדו. יוצקים מהסלסה בנדיבות ומגישים מיד.