מתכון

טארטלט שוקולד ואגוזים

2 דירוגים
טארטלט שוקולד ואגוזים של שף קונדיטור זיו סנדלר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: נועה קנריק
טארטלט שוקולד ואגוזים של שף קונדיטור זיו סנדלר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: נועה קנריק

קינוח טבעוני עם בצק פריך, שוקולד והמון אגוזים. לא צריך הרבה יותר מזה כדי להיות מאושרים

כלים: 4 גביעי מאפינס

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבצק

1

מניחים בקערת מיקסר עם ראש גיטרה את הסוכר, השמנים ומחית תפוחי העץ. מערבלים כדקה עד שכל החומרים מתאחדים זה עם זה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים במהירות נמוכה עד שהקמח נטמע לחלוטין בתערובת.

2

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה עגול בעובי כחצי ס"מ (כל עיגול בצק מתאים לטארטלט בקוטר 10 ס"מ). מדפנים את הגביעים בבצק ומניחים במקרר חצי שעה.

3

גוזרים 4 עיגולים מנייר אפייה בקוטר של כ-15 ס"מ. לאחר שהבצק מתקרר מניחים מעליו את הנייר וממלאים את הטארטלט בשעועית /אורז. אופים את הטארטלטים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 5 דקות.

4

מוציאים את הטארטלטים מהתנור ומרוקנים אותם מהמשקולות (שעועית / אורז). מחזירים לתנור בחום של 150 מעלות ואופים עוד כ-12 דקות עד שהטארטלטים משחימים. מניחים להתקררות מוחלטת.

למלית

5

מרתיחים קרם קוקוס ושופכים אותו על השוקולד בקערה קטנה. טורפים את השוקולד עד שיימס לחלוטין ומקבלים גנאש מבריק ואחיד. מוסיפים לגנאש כ-150 גר' מהאגוזים השבורים ומערבבים.

להגשה

6

לאחר שהטארטלטים מתקררים ממלאים אותם במלית ומקשטים בשארית האגוזים. מגישים קר.