מתכון

טארט טאטן כרשה ותפוחי עץ

אוגוסט 2019
9 דירוגים
טארט טאטן כרשה ותפוחי עץ של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
טארט טאטן כרשה ותפוחי עץ של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

כמנה ראשונה או לארוחת הבוקר שלאחר החג, גרסה מלוחה־מתוקה לקינוח התפוחים המתוקים

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מנקים את הכרשות, נפטרים מהשורש ומהעלים הירוקים ומסירים גלד חיצוני אחד. חותכים את הכרשות לצינורות באורך זהה וקבוע של ½ 2 ס"מ. קולפים את תפוחי העץ, פורסים ל־6 פלחים ונפטרים מהגרעינים. ממיסים את החמאה במחבת ברזל כבדה בקוטר 28 ס"מ על אש בינונית ומפזרים מעל את הסוכר. מסדרים מעל את פלחי תפוחי העץ במעגל וביניהם את הכרשות בצפיפות כך שחלקן החתוך והעגול כלפי מטה. מאדים כך בחמאה עד שהכרשות מתרככות מעט ותחתיתן נצרבת קלות.

2

מפזרים מעל מעט מההריסה, ממליחים ומפלפלים. חותכים עיגול בקוטר המחבת מן הבצק ומניחים אותו בדייקנות על גבי הכרשות והתפוחים שבמחבת כך ששולי הבצק ייגעו בחלקה הפנימי של המחבת ויאטמו תחתיהם את הכרשות והתפוחים המתאדים.

3

מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות למשך כ־20 דקות עד שהבצק מזהיב והופך פריך. מוציאים בזהירות את המחבת מן התנור, משחררים את שולי הבצק מן המחבת בעזרת סכין והופכים את הטארט טאטן באווחה אחת אל צלחת הגשה רחבה. מגישים מיד עם כוס יין לבן צונן.