מתכון

טארט פרנג'יפאן-פיסטוק ותאנים טריות

העוגה הזאת אופיינית מאוד למטבח ערבי והיא מעין טייק אוף ערבי לטארט פרנג'יפאן קלאסי

3,186 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
טארט פרנג'יפאן־פיסטוק ותאנים טריות של מוזנא בשארה. צילום: שני בריל
טארט פרנג'יפאן־פיסטוק ותאנים טריות של מוזנא בשארה. צילום: שני בריל

"אני מאוד אוהבת חומרי גלם מקומיים עונתיים, ותאנים הן הפרי האהוב עליי. בתרבות הערבית תאנה היא אוכל לכל דבר. העוגה הזאת אופיינית מאוד למטבח שלנו והיא מעין טייק אוף ערבי לטארט פרנג'יפאן קלאסי".

שימו לב: הכמות מתאימה לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ. העוגה דורשת שעה וחצי קירור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

לפרנג'יפאן־פיסטוק

לציפוי וקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

בקערת מעבד מזון מעבדים חמאה, חלמון, תמצית וניל וקליפת תפוז מגוררת למשחה. מוסיפים אבקת סוכר, קמח ומלח ומעבדים רק עד שהתערובת מתאחדת. אם הבצק עדיין פירורי ולא מתאחד, מוסיפים בהדרגה כף או שתיים של מים קרים או חלב.

2

וספים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות.

4

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח (או בין שני ניירות אפייה) לעובי 3 מ"מ ומשטחים על תחתית ודפנות תבנית אפייה. מחוררים את תחתית הקלתית עם מזלג, מכסים את הקלתית בנייר אפייה ומניחים מעל משקולת של קטניות יבשות. אופים באפייה עיוורת במשך 15 דקות. מסירים בעדינות את המשקולת ואופים 10 דקות נוספות עד הזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר בזמן הכנת המלית. לא מכבים את התנור.

מכינים פרנג'יפאן־פיסטוק

5

מקציפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר 2־3 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים פיסטוקים, שקדים וקמח וממשיכים לעבד. מוסיפים ביצים, מחית פיסטוק (לא חובה), תמצית וניל, מי זהר ומלח ומערבלים שוב כדקה עד שהתערובת חלקה.

6

יוצקים את התערובת על הקלתית ואופים 25 דקות עד השחמה יפה. מצננים לגמרי.

מכינים את הציפוי

7

טורפים בסיר בינוני חלב, סוכר וקורנפלור לתערובת אחידה וחלקה לגמרי. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב 2־3 דקות, עד קבלת תערובת קרמית סמיכה. מוסיפים מי זהר, מערבבים ומכסים את התערובת בניילון נצמד המונח ישירות על הקרם. מקררים 20 דקות במקרר.

8

מוציאים את הציפוי מהמקרר, מוסיפים ריקוטה וטורפים, עד שהקרם אחיד וסמיך.

מרכיבים את הטארט

9

מניחים על המאפה פרוסות תאנים בצפיפות, מורחים מעל שכבת ציפוי ומסדרים מעל שישיות תאנים.