מתכון

טארט פרנג'יפאן שוקולד עם אפרסמונים

נובמבר 2016
1 דירוגים
טארט פרנג'יפאן שוקולד עם אפרסמונים
טארט פרנג'יפאן שוקולד עם אפרסמונים

קינוח עשיר - ולגמרי טבעוני. אפשר להחליף את האפרסמונים בפירות קשים אחרים כמו אגסים, תפוחים, נקטרינות או משמשים

להכנת מתכון זה משתמשים בתבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ.
לבלוג של אולגה – המרכיב הסודי

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית:

למלית:

להברשה:

לקלתית:

למלית:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים במשך כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק לא מתגבש - מוסיפים עוד קצת מים. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.

2

בעזרת הידיים משטחים את הבצק בתבנית פאי לעובי 3-2 מ"מ. מעבירים את התבנית למקרר.

3

מחממים תנור ל- 190 מעלות.

מכינים את המלית:

4

מערבבים זרעי צ'יה עם מים ומניחים לרבע שעה עד שהתערובת סופחת את כל הנוזלים.

5

מניחים בקערת מעבד מזון את זרעי הצ'יה ויתר רכיבי המלית וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.

6

יוצקים את הקרם על הקלתית, מיישרים בעזרת פלטה ומסדרים מעליו פרוסות אפרסמון.

7

אופים בין 50-45 דקות, עד שהאפרסמונים מתרככים מעט והקרם יציב בשוליים ורוטט מעט במרכז ועל פניו נוצר קרום דק וקשה.

8

מחממים ריבת משמש במיקרוגל או על בן מארי עד שהיא מתרככת מעט ומברישים את הפירות. הטארט נשמר במקרר בכלי אטום עד 4 ימים.