אצלי בבית יש קונצנזוס סביב עוגות שוקולד בכלל וטארט שוקולד בפרט. אין ספק שזה יכול להיות הקינוח הקבוע כל ימות השבוע, כולל חופשים ואסרו חג. עם הזמן חיפשתי קיצוריישן, אין לי כוח להכין בצק פריך, לערסל, לניילן, לחכות שיתקרר, לשטח ואז לשים עליו שעועית יבשה, פייייי.
מדובר באישה שאין לה סבלנות לחכות לעצמה בתור, אז שתשים שעועית יבשה על בצק טארט פריך? מה אני, מרתה סטיוארט? לכן כמו בכל דבר רק הקיצור יגדיל את הייצור. אחרי ניסיונות רבים הגעתי לטארט הכי טעים שיכולתי לבקש, ויכולתי לבקש.
תבנית 26X24 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתחתית הטארט
לטארט
לטופינג
אופן ההכנה
1
נחמם תנור ל־160 מעלות. נשמן את התבנית.
2
נכניס לבלנדוש את כל חומרי תחתית הטארט פרט לחמאה, נבליץ עד תערובת פירורית, נוסיף את החמאה ושוב בליץ בלאץ. קיבלנו תערובת פירורית רטובה מעט, זה מה שרצינו.
3
נפריש כף מהתערובת (לטופינג) ואת השאר נשטח בתבנית, נהדק דק דק (זה לוקח כמה דקות, סבלנות) ונכניס למקפיא בזמן שאנחנו מכינים את תערובת השוקולד.
4
בבן מארי או במיקרו נמיס את השוקולד עם החמאה, הברנדי והמלח.
5
נקציף את הביצים עם החלמון כ־4 דקות לקבלת קציפה אוורירית ותפוחה. תוך כדי פעולת המכשיר נזרזף לתוך הקציפה שלנו את הסוכר כף אחר כף ואת השמנת המתוקה כף אחרי כף.
6
נאחד את תערובת השוקולד עם תערובת הביצים: נעביר רבע מכמות הביצים לשוקולד, נערבב היטב ואז את יתר התערובת נערבב במרץ עד איחוד.
7
נערבב יחד את אגוזי המלך עם כף אחת מתערובת התחתית ששמרנו בצד.
8
ניצוק על התחתית את תערובת השוקולד המבריקה וממעל נפזר את תערובת האגוזים. נאפה במרכז התנור 30 דקות בדיוק. נשאיר לצינון בתנור כבוי ופתוח עוד 30 דקות. חלומי.
מתכון מתוך הספר "קל קל קל" של לייזה פאנלים; הוצאת מודן