מתכון

טוסט פלאפל

ספטמבר 2020
טוסט פלאפל של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
טוסט פלאפל של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

במקום גבינה צהובה מפוקפקת מכינים טוסט טעים ובריא מתערובת שמזכירה תערובת פלאפל; הילדים מתים על השילוב המפתיע

את התערובת אפשר להכין עד 3 ימים מראש. היא מאוד ורסטילית – אני מכינה ממנה גם קראמבל לסלט או מטגנת לקציצות פלאפל. שימו לב: גרגרי החומוס זקוקים להשרייה של לילה . אפשר להשתמש בגרגירי חומוס שהושרו מראש והוקפאו.
הכנה מראש והקפאה: אפשר להכין את העיסה 3 ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתערובת פלאפל

לטוסט

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים תערובת פלאפל

1

מביאים שפע מים לרתיחה בסיר גבוה. מוסיפים גרגירי חומוס ומבשלים 15 דקות. מסננים ומניחים בצד לקירור. טוחנים את כל המרכיבים לתערובת מעט החומוס במעבד מזון בפולסים לתערובת גרגירית אחידה. מוסיפים את גרגירי החומוס וטוחנים לתערובת אחידה ומעט גרגירית.

מכינים טוסט ומגישים

2

מורחים מהתערובת על פרוסת לחם, מכסים בפרוסה נוספת וקולים בטוסטר עד שהלחם משחים. מגישים לצד סלט ירקות, טחינה ומלפפונים חמוצים או זיתים.