מתכון

טורטייה עם בטטות וגבינת עיזים

אוקטובר 2019
טורטייה עם בטטות וגבינת עיזים של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
טורטייה עם בטטות וגבינת עיזים של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

במקום הפיתה–פיצה של הניינטיז, בחרתי בטורטיות קנויות כבסיס לפיצות. התוצאה פריכה, קלה ומתאימה גם לאירוח זריז

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב ביאנקה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים רוטב ביאנקה

1

מחממים שמן זית בסיר קטן על להבה בינונית. מוסיפים כרשה ושום ומאדים כ־1־2 עד להזהבה. מוסיפים שמנת מתוקה ותבלינים ומבשלים כ־5 דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומצננים.

מכינים בטטות

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. מרפדים תבנית תנור במלח גס. שוטפים את הבטטות עם הקליפה, לא מייבשים. מגלגלים אותן במלח הגס וצולים אותן על גבי המלח בתבנית כשעה לריכוך. חוצים את הבטטות לאורך וחותכים לפלחים

3

מחממים תנור ל־200 מעלות. מניחים את הטורטיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אם יש צורך, מפצלים לכמה תבניות ואופים בסבבים).

4

מורחים 2 כפות רוטב ביאנקה על כל טורטייה, מפזרים בטטות צלויות וגבינת עיזים ואופים כ־10 דקות להזהבה קלה. מגישים מיד.